ΑΕΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ... ΣΑ ΧΘΕΣ ;

 

Δυο διαφορετικές ομάδες ήταν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός στο χθεσινό ματς μπαράζ του πρωταθλήματος. Δυο διαφορετικής κλάσεως αντίπαλοι. Η μέρα με τη νύχτα. Λες και προερχόντουσαν από διαφορετικές κατηγορίες. Αγωνιστικά καμιά σχέση μεταξύ τους. Ο μεν Ολυμπιακός εξαιρετικά κεφάτος το έτρεξε το ματς, η δε ΑΕΚ χωρίς δυνατότητες να ακολουθήσει.

Μην αναζητήσουμε τις αιτίες και τις όποιες δικαιολογίες γιατί απουσίαζε ο ανταγωνισμός σε αγώνα ντέρμπυ. Αυτά μυρίζουν κακομοιριά. Μιζέρια. Είναι εκτός θέματος. Μη λησμονούμε ποιοι ήταν οι αντίπαλοι, φορούσαν τις φανέλες της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Και η συνάντηση ήταν επίσημη, κανονική, όχι φιλική, ψευτοεορταστική και φιλανθρωπική.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ αναθάρρησε, πήρε τα επάνω της και απείλησε, μέχρι που... δικαιούται το ''Χ'', να έκανε ένα ακόμα γκολ και να ισοφάριζε το 0-2 του α' ημιχρόνου. Τελικά, η ήττα της περνάει στην Ιστορία με... αξιοπρέπεια. Επειδή στο β' μέρος ο Ολυμπιακός αποσύρθηκε του παιχνιδιού. ίσως γιατί ήθελε να κρατήσει δυνάμεις. Ίσως γιατί δεν περίμενε ότι ο ασθενής θα σηκωνόταν από το κρεβάτι και με πατερίτσες θα ζητούσε αποτέλεσμα.

Τελικά, το β' ημιχρόνιο... σώζει τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Πως θα παιχθεί από αντιπάλους ισάξιους, σχεδόν ισάξιους, μονοπρόσωπους, όχι όπως χθες διπρόσωπους, τέλος πάντων με ομάδες που έχουν τύχη στα... προγνωστικά. Δεν θα είναι τελικός ανάμεσα στο φαβορί Ολυμπιακός και το αουτσάϊντερ ΑΕΚ.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ