ΣΤΟ ΠΑΟΚ- ΑΕΚ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ… ΠΑΛΑΝΤΖΑ

 

Πέντε φορές έπαιξαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός τούτη τη σαιζόν. Ο πρωταθλητής του 2019 κέρδισε μονάχα μια φορά κι αυτή στην Τούμπα. Σ’ εκείνη την αναμέτρηση που ο Ολυμπιακός πολύ γρήγορα προηγήθηκε 2-0 και τελικά έχασε 3-2. Στις άλλες τέσσερις αναμετρήσεις ο Ολυμπιακός νίκησε τρεις φορές και μια έληξε ''Χ''.

Τι μπορεί να πει ο ΠΑΟΚ, πόσο αξιόπιστη να ‘ναι η αμφισβήτηση της ανωτερότητας του αντιπάλου, ο οποίος πήρε το πρωτάθλημα του 2020. Ο Ολυμπιακός τερματίζει με διαφορά βαθμών από τον ΠΑΟΚ, και στις μεταξύ τους κόντρες το πράμα ήρθε 3-1-1.

Απόψε στις 9 παίζουν στην Τούμπα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αν κερδίσει ο δικέφαλος του βορρά, τότε δεν εξασφαλίζει μόνο την δεύτερη θέση στη βαθμολογία. Θα κερδίσει και τον αδόκιμο τίτλο της καλύτερης δεύτερης ομάδας. Από την άλλη, αν κερδίσει η ΑΕΚ, τότε θα αμφισβητήσει τη ''δευτεριά'' του ΠΑΟΚ.

Τρία κύπελλα σερί κατέκτησε ο ΠΑΟΚ, το 2017, το 2018 και το 2019, με αντίπαλο στον τελικό την ΑΕΚ. Αυτές οι τρεις κούπες χαμήλωσαν την ΑΕΚ σε σύγκριση με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έχασε στα τέσσερα ματς πρωταθλήματος του 2019 και του 2020. Συγκεκριμένα ο ΠΑΟΚ νίκησε δυο φορές στην Τούμπα και απέσπασε ''Χ'' στο ΟΑΚΑ.

Η τελευταία φορά που η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΟΚ ήταν στο ΟΑΚΑ Νοέμβριο του 2017, τη σαιζόν 2017-18 που ο δικέφαλος του νότου κατέκτησε το πρωτάθλημα, με διαφορά 13 βαθμών από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ έχασε 3-0 στα χαρτιά το ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα, γιατί διακόπηκε με ευθύνη του.

Σήμερα. Κερδίζει ο ΠΑΟΚ και η παλάντζα δείχνει ότι πράγματι έχει το επάνω χέρι στο ζύγι με την ΑΕΚ. Δεν κερδίζει ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ διατηρεί την τρίτη θέση στην ''ιεραρχία'' της Ιστορίας, μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΟΥ... ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΟΠΑΔΟΥ