Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΔΕΝ… ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

 

Τελικά, ο ΠΑΟΚ ήταν μια φούσκα; Η ομάδα που ευνοήθηκε από την αδυναμία των τριών μεγάλων του κέντρου και φούσκωσε, όμως χωρίς να αξίζει το νταμπλ. Ακόμα και τέτοια ανάλυση συζητείται, όχι σε κουβέντες καφενείου, αλλά από ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Ότι ο ΠΑΟΚ βρήκε μπόσικη μια τρύπα, ένα κενό εξουσίας στο πρωτάθλημα, και το εκμεταλλεύθηκε. Χωρίς ποτέ να φροντίσει να αλλάξει νοοτροπία. Να μετατραπεί σε ποδοσφαιρικό οργανισμό. Να κτίσει θεμέλια ποδοσφαιρικής δύναμης ώστε να παραμένει χοντρά στο παιχνίδι και με κόντρα τον άνεμο. Να μην αποπροσανατολίζεται κι αν τον κτυπήσουν θύελλες.

Τι θα πει αλλαγή νοοτροπίας; Ασχολούμαι περισσότερο με τον εαυτό μου κι αν είναι δυνατόν καθόλου με τους αντιπάλους. Ο ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί ως ΠΑΟΚ, όχι επηρεασμένος από την πουτάνα την Αθήνα. Την ποδοσφαιρική μαφία του κέντρου. Την τριπλέτα της διαφθοράς και του κατεστημένου Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός- ΑΕΚ. Και να τερματίζει τη σαιζόν κάθε χρόνο ο ΠΑΟΚ με ψηλά το κεφάλι αρκεί να κερδίσει τον επάρατο Ολυμπιακό.

Σοκ πραγματικό ήταν το πώς παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της Τούμπας με την ΑΕΚ. Ένα αλλόκοτο πράγμα. Ένα τίποτα. Ένα ανοργάνωτο, ασυντόνιστο και χωρίς αγωνιστική σκοπιμότητα πράμα. Μια μικτή από μπυραρίες.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ χρειάζεται 3-4 πρωταθλήματα σερί, ή 4-5 πρωταθλήματα σε μια δεκαετία για να σταθεί ισοϋψής με τους τρεις του κέντρου. Ένας τέτοιος στόχος δεν πλησιάζεται αν δεν αντιληφθεί το αφεντικό στον ΠΑΟΚ (φώτο) ποια είναι η δομή της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής πραγματικότητας. Αν δεν ξεχάσει εντελώς ότι ο ΠΑΟΚ για να έχει τύχη πρέπει να λειτουργεί πρώτα ως εταιρεία, με τους κανόνες της εμπορικής επιχείρησης, και μετά ως κόμμα διαμαρτυρίας.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ Ο ΦΕΡΕΙΡΑ