ΤΟ ΕΚΤΟΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ... ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ 1-7 ΣΤΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑ -ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Το έβλεπα ζωντανό και αισθανόμουν ότι ήμουν μάρτυς μοναδικού ιστορικού συμβάντος. Όχι, δεν είναι δυνατόν να 'ναι αληθινό αυτό μπροστά στα ματάκια μου. Στη Βραζιλία, σε γήπεδο της η κορυφαία ομάδα της Ιστορίας να τρώει το ένα γκολ μετά το άλλο. Κάπως έτσι, μάλλον έτσι είχα συλλάβει τον εαυτό μου, όταν έτυχε να παρακολουθώ ζωντανά την επίθεση των αεροπλάνων στους Δίδυμους Πύργους, το 2001.

Το 2014, σα σήμερα 8 Ιουλίου, έγινε σε ημιτελικό του μουντιάλ. Η Γερμανία 7-1 την Βραζιλία. Απίστευτο. Κι όμως αληθινό. Έξω από κάθε φαντασία. Κι όμως γεγονός. Αφήνουμε στην άκρη τα κλισέ και τα στατιστικά που υπονομεύουν την αλήθεια του πράγματος. Ότι μετά το 3-0 στον τελικό του 1998 από την Γαλλία το 7-1 της Γερμανίας είναι η πιο βαρειά ήττα της Βραζιλίας σε μουντιάλ. Ότι πάλι, όπως το 1950, η Βραζιλία απέτυχε να σηκώσει την κούπα στην έδρα της.

Ξαναείδα στο βίντεο το 7-1 και για μια φορά ακόμα αντιλήφθηκα τι σημαίνει ποδόσφαιρο. Η Βραζιλία να έχει συνεχή κατοχή της μπάλας και να σκοράρει η Γερμανία. Η Βραζιλία να πιέζει, να φτάνει κοντά στην ευκαιρία και η Γερμανία να αυξάνει το σκορ στο Μπέλο Οριζόντε.Στο γήπεδο όπου η Βραζιλία βρήκε τον καλό ορίζοντα στο γκολ μετά το 90. Μετά το 7-0. Και η Γερμανία στις καθτστερήσεις, μετά το 7-1 κυνηγούσε το 8-1.

Στο 29 κιόλας οι Γερμανοί προηγούνταν 5-0. Σε 179 δευτερόπλεπτα πέτυχαν τρία, το 2-0, το 3-0 και το 4-0. Τα επεισόδια σε διάφορες πόλεις είχαν ξεκινήσει από το 2-0. Έκαψαν και τη σημαία της Βραζιλίας. Τι να την κάνουν τη σημαία και γιατί να 'ναι περήφανοι για την πατρίδα τους όταν τους ρεζιλεύει στο γήπεδο;

Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΤΟΝ.... ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ