ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ

 

Ο ιστορικός, λένε, Πανιώνιος. Και δικαίως χαρακτηρίζεται ως ιστορικός, διότι ιδρύθηκε τον προπερασμένο αιώνα. Στα 1890. Είναι δυνατόν να υποβιβαστεί η Ιστορία; Να αγνοηθεί. Να υποτιμηθεί. Όχι, βέβαια. Ούτε οι οπαδοί της ομάδας υποβιβάζονται. Ούτε το όνομα της ομάδας. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας υποβιβασμός, που στο φινάλε δεν είναι γεγονός πρωτοφανές στο παρελθόν του Πανιωνίου.

Οι ποδοσφαιριστές του Πανιωνίου υποβιβάστηκαν. Η διοίκηση της ΠΑΕ. Ο μεγαλομέτοχος. Αυτοί, ναι, αποδείχθηκαν κατώτεροι των απαιτήσεων, αγωνιστικά κι όχι, για να παραμείνουν στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος.

Ο υποβιβασμός του Πανιωνίου μας δίνει την ευκαιρία να πλησιάσουμε την αλήθεια, δηλαδή τη ψευδαίσθηση της σχέσης του οπαδού με την κάθε ομάδα. Πρόκειται για μια φαντασίωση, όχι μια πραγματικότητα. Να, γιατί είναι σωστό να μη γίνεται λόγος για υποβιβασμό της φανέλας, όταν αυτή εκπροσωπεί αόρατα, άπιαστα, ανύπαρκτα πράγματα.

Ο Πανιώνιος π.χ. για τον οπαδό εκπροσωπεί τις χαμένες πατρίδες, την προσφυγιά, τον πολιτισμό, το ποδόσφαιρο και γιατί όχι ένα σωρό άλλα καλά πράγματα. Υποβιβάστηκαν αυτά επειδή κάποιοι ποδοσφαιριστές μ' αυτή τη διοίκηση έστειλαν την ομάδα στην Β εθνική; Όχι, βέβαια.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με μείον 6 βαθμούς και τερμάτισε τελευταίος με 11 β. έναντι 17 β. του 13ου Παναιτωλικού. Μετά τα μπαράζ τελευταίος πάλι ο Πανιώνιος με 23 βαθμούς, ένα πόντο λιγότερο από την Ξάνθη.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΣΕΡΙΦΗ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ!