ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 
Από τον Πανσερραϊκό το 2013 ο Κώστας Τσιμίκας βρέθηκε στην Λίβερπουλ. Πέρα από την προσωπική επιτυχία του επαγγελματία ποδοσφαιριστή η αξιοσημείωτη μεταγραφή είναι και της ανώνυμης εταιρείας Ολυμπιακός. Γιατί; Να κάνουμε στο μαυροπίνακα το μάθημα της Γ΄δημοτικού.

Επιτυχία του Ολυμπιακού που επεσήμανε από τα 17 του τον Τσιμίκα και τον απέκτησε άγουρο ακόμα. Επιτυχία του Ολυμπιακού που διαχειρίστηκε σωστά την εξέλιξη του εξελίσιμου βορειοελλαδίτη. Επιτυχία του Ολυμπιακού τέλος, που την κατάλληλη στιγμή μεταπούλησε το ''προϊόν'' του. Ποιος ξέρει, ποια θα ήταν αύριο η χρηματιστηριακή αξία του Τσιμίκα; Ίσως να έπαιρνε κι άλλο επάνω του, ίσως- το ρίσκο αυτό- να έχανε λεφτά στην αγορά των μεταγραφών.
 
Γιατί να τον κρατήσει τον Τσιμίκα ή τον Μανωλά και τον Ρέτσο, όταν έχει προσφορά; Ολυμπιακός είναι και θα ενεργούσε αυτοκτονικά αν δεν παραχωρούσε παίκτη που τον ζητάει κλαμπ ανώτερου επιπέδου. Σαν τον κάθε Πανσερραϊκό όταν του κτυπάει την πόρτα ο Ολυμπαικός ή ΑΕΚ. Δεν συμφέρει την ΠΑΕ μικρότερων κυβικών να κρατήσει τον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή της. 
 
Ο Τσιμίκας γεννήθηκε Μάιο 1996 και πρωτοκλώτσησε σε ομαδούλα χωριού των Σερρών, πριν μπει στους πιτσιρικάδες του Πανσερραίκού. Το 2014 τον πήρε ο Ολυμπιακός και και τον έστειλε δανεικό πρώτα σε ομάδα της Δανίας και μετά της Ολλανδίας. Με προπονητή τον Μαρτίνς το 2018 επέστρεψε στον Ολυμπιακό.