ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ... ΤΥΦΛΑΣ

 
Πέρυσι το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου. Σήμερα, δυο μόλις μέρες πριν από τον Σεπτέμβριο και δεν έχει ολοκληρωθεί η σαιζόν. Αυτό τα λέει όλα. Ο αυριανός τελικός κυπέλλου δεν... βλέπεται με τίποτα. Απαγορεύεται κάθε πρόβλεψη. Σε νορμάλ κατάσταση, δηλαδή αν ο τελικός γινόταν μήνα Μάιο, όπως κάθε χρόνο, τα δεδομένα επέτρεπαν τα προγνωστικά. Για παράδειγμα, θα σκεφθεί κανείς ο μεν Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής, η δε ΑΕΚ η τρίτη της βαθμολογίας. Άρα, υπάρχουν κάποια στοιχεία αγωνιστικού τύπου να στηριχθεί αυτή ή η άλλη πρόβλεψη.
Αυτή τη στιγμή κυριαρχεί το χάος. Οι ομάδες έχουν εβδομάδες να παίξουν, ενώ κάποιοι παίκτες τους απουσιάζουν από το ρόστερ διότι μετακινήθηκαν σ' άλλα κλαμπ. Κυρίως, όμως, οι δυο αντίπαλοι καλούνται να διεκδικήσουν την κούπα εκτός εποχής. Εντελώς! Ήταν η διακοπή, αλλά η ομοσπονδία το παρατράβηξε.
Συμβαίνουν αυτές οι φαιδρότητες που πάντα χαρακτηρίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. ΑΕΚ και Ολυμπιακός είχαν ξαναβρεθεί φιναλίστ στον τελικό του 2016. Η ΕΠΟ άλλαξε τρεις(!) φορές την ημερομηνία και τελικά το παιχνίδι έγινε στο ΟΑΚΑ στις 17 Μαίου, με νικήτρια 2-1 την ΑΕΚ. 
Η ΑΕΚ είναι πλέον μόνιμη παρούσα στον τελικό κυπέλλου. Αύριο Κυριακή για πέμπτη σερί χρονιά. Έχασε το κύπελλο στους τελικούς του 2017, του 2018 και του 2019, όλες από τον ΠΑΟΚ. Τι θα κάνει αύριο με τον Ολυμπιακό; Είπαμε. Αυτός που θα βρει τον νικητή θα ΄ναι σα να έπιασε στα τυφλά τον τυχερό λαχνό μέσα στη σακούλα.
Διαβάστε ακόμα

ΦΙΡΜΑΡΑ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ