ΠΑΟΚ ΤΥΧΕΡΟΣ! ΛΑΧΕΙΟ Η ΜΠΕΝΦΙΚΑ

 
Μετά από τόσα χρόνια σ΄ αυτή τη δουλειά έχω ξεκαθαρισμένες και αμετακίνητες απόψεις. Σχετικά με τις κληρώσεις των ελληνικών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης λέω, ξεκάθαρα και αμετακίνητα, πως δεν υπάρχουν ευνοϊκές κι όχι. Ο ΠΑΟΚ, δηλαδή, είναι ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ είναι ο ΟΦΗ. Τελεία. Καμιά κλήρωση- τυχερή κι όχι- αλλάζει τα δεδομένα. Η ΑΕΚ θα είναι πάντα ΑΕΚ και ο Άρης στον αιώνα Άρης. Τελεία και παύλα.
Το ότι είμαι αμετακίνητος στις θέσεις μου, δεν σημαίνει ότι είμαι και δογματικός. Και απόλυτος. Όχι, βέβαια. Παίζουν και οι αστερίσκοι, που λένε οι κουλτουριάρηδες. Εκτιμώ, λοιπόν, βολική πέρα για πέρα την κλήρωση που φέρνει τον ΠΑΟΚ απέναντι της Μπενφίκα. Ασφαλώς και θα αναλύσω γιατί, αφού λάβουμε υπ΄όψιν ποιος είναι ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης. 
Χαμηλές οι ευρωπαϊκές πτήσεις του ΠΑΟΚ. Τίποτα το ιδιαίτερο, πέρα από δυο-τρεις σκόρπιες επιτυχίες. Την παρουσία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη την ορίζουν οι αποτυχίες του. Οι ήττες και οι αποκλεισμοί, μάλιστα και από υποδεέστερες αντιπάλους.
Ο ΠΑΟΚ της τελευταίας τετραετίας με τρία κύπελλα Ελλάδος κι ένα πρωτάθλημα οφείλει να έχει απαιτήσεις και έξω από τα σύνορα. Επιτέλους! Να κάνει το κάτι περισσότερο. 
Η Μπενφίκα. Μικρομεσαίο μαγαζί στην Ευρώπη με χειροπιαστές μονάχα επιχειρηματικές επιδιώξεις. Εδώ και δεκαετίες δεν υπάρχει καμία Μπενφίκα σαν εκείνη της Πορτογαλίας επί χούντας, που κυριαρχούσε στο εσωτερικό και κάθε χρόνο γυάλιζε το όνειρο να ξαναπάρει τα σκήπτρα στην Ευρώπη. Πάνε αυτά, τα πάτησε το τραίνο της εκβιομηχανοποίησης του ποδοσφαίρου. Αφού, λοιπόν, η άλλοτε κραταιά Μπενφίκα προσγειώθηκε στην πραγματικότητα, διότι δεν έχει τα οικονομικά κότσια να ανταγωνιστεί κλαμπ από Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, ακόμα και Ιταλία, Γαλλία, το γύρισε στο εμπόριο. Έφτιαξε μηχανισμό τέτοιο εντός και εκτός Πορτογαλίας, ώστε να αγοράζει εξελίσιμους ποδοσφαιριστές και να τους μεταπουλάει διότι η ίδια η Μπενφίκα δεν είναι σε θέση να τους κρατήσει. 
Διαβάστε ακόμα

ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ... ΚΛΗΡΩΣΗ