ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΑΝΕ, ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ

 
Παραχωρεί τον Ποντάσε ο Ολυμπιακός και το φευγιό του Πορτογάλου σε αγγλική ομάδα θεωρείται επιτυχία της ελληνικής ΠΑΕ. Κι έτσι είναι. Επειδή η ανώνυμος εταιρεία Ολυμπιακός κατάφερε να μεταπωλήσει με περισσότερα χρήματα ποδοσφαιριστή που είχε αγοράσει. Αληθινή επιτυχία και για έναν ακόμα λόγο, που επιβεβαιώθηκε και με την παραχώρηση του Τσιμίκα, επίσης στο Νο 1 πρωτάθλημα, στο αγγλικό. 
Πέραν του οικονομικού όφελους, ανεβαίνει το κύρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός όταν αυξάνεται η χρηματιστηριακή αξία ποδοσφαιριστή σε τούτη την ομάδα. Ο Ποντέσε ή ο Τσιμίκας πιθανόν να μην παρουσίαζαν πρόοδο αν φορούσαν φανέλα άλλης ομάδας. 
Λογικό, λοιπόν, να πανηγυρίζεται η συμφέρουσα παραχώρηση ποδοσφαιριστή από τούτη και την άλλη ομάδα. Το φαιδρό και πάντα... παραδοσιακό είναι να θριαμβολογούν για την απόκτηση ποδοσφαιριστή. Φαιδρό και αιώνια κουτό. Άγνωστο αν ο νέος στην ομάδα, που ήρθε στα 25 του ή στα 35 του, θα αποδώσει όπως... αναμένεται (Στη φώτο, ο Ραφίνια, μεταγραφή στον Ολυμπιακό).
Ύστερα είναι το άλλο. Παίρνει νέο παίκτη η ομάδα, όχι για να καλέσει τους οπαδούς να... πανηγυρίσουν, αλλά για να καλύψει ένα κενό. Και με την ευχή αύριο μεθαύριο να τον... μοσχοπουλήσει. 
Διαβάστε ακόμα:

ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΗΣ ΕΡΩΠΗΣ