ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΑΚΙ, Η ΑΕΚ ΨΑΧΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΓΚΟΛ

 

Κανονικά και σύμφωνα με τους άγραφους νόμους της μπάλας κι όχι μόνο, θα έπρεπε να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός στον τελικό του κυπέλλου. Επειδή ένα δικό του παιχνίδι το άφησε στο απόλυτο ρίσκο μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ΑΕΚ, όμως, δεν είναι τιμωρός, και δεν της ταιριάζει ο ρόλος του εκδικητή και τιμωρού. Πως, λοιπόν, να τιμωρούνταν ο πρωταθλητής με την απώλεια του νταμπλ, όταν ο αντίπαλος ήταν ανίκανος για ένα, μόνο ένα γκολάκι;

 

Το κυπελλάκι το πήρε μόνο με 1-0 ο Ολυμπιακός, που απέτυχε στον τελικό του Βόλου να αξιοποιήσει το ότι ήταν ουσιαστικός ως ομάδα, ενώ η ΑΕΚ θριάμβευσε για τη φλυαρία της. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έχασε τις ευκαιρίες, τις κλασικές, τις σπέσιαλ ευκαιρίες να ντουμπλάρει το σκορ που άνοιξε από το 10 κιόλας. Έχασε και πέναλτυ. Και, τελικά, δεν… τιμωρήθηκε για την ανικανότητα του να πάρει το κύπελλο με σκορ.

 

Η ΑΕΚ. Έπαιξε! Φάνηκε στο γήπεδο. Ποτέ, όμως, δεν κυριάρχησε. Ούτε στιγμή δεν πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Και δεν πίεσε, δεν αιφνιδίασε τον αντίπαλο, ο οποίος απλά επέτρεπε στην ΑΕΚ να αλλάζει το τόπι.

 

Παίζεις στο ποδόσφαιρο για να νικήσεις. Και για να φτάσεις στη νίκη χρειάζεσαι ένα γκολ. Ένα περισσότερο γκολ από τον αντίπαλο. Η ΑΕΚ από κόρνερ πήγε καλά, αλλά ακόμα ψάχνει το ένα γκολ για να ισοφάριζε το 1-0 του Ολυμπιακού. Δεν ερχόταν το γκολ της ΑΕΚ, δεν… φαινόταν πως θα προκύψει, διότι όταν έφτανε στην περιοχή του Ολυμπιακού συναντούσε δάσος παικτών.

 

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κάνει την κλασική ευκαιρία, αυτό που εύκολα και… απρόβλεπτα κατάφερνε ο Ολυμπιακός. Τελικά, το κυπελλάκι το σήκωσε ο Ολυμπιακός διότι δεν μπορούσε να το διεκδικήσει η ΑΕΚ.  

Διαβαστε ακομα:

ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ... ΘΕΣΜΙΚΑ ΡΕΖΙΛΙΚΙΑ