ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ; ΓΙΑΤΙ… ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ;;

 

Έτσι ξηγούνται οι Καρυπίδηδες του made in Greece πρωταθλήματος. Αποκλείστηκε στην έδρα του ο απροετοίμαστος και κούφιος Άρης από μια… άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, άγνωστη και στην πατρίδα της, και απολύθηκε ο προπονητής. Αυτός είναι ο φταίχτης; Ποιος άλλος!

Οι Καρυπίδηδες – και, ειλικρινά, δεν το λέω προς κατηγορίαν τους- είναι συνήθως κατώτεροι των περιστάσεων. Κατώτεροι των απαιτήσεων των ομάδων τους. Οι περισσότερες ελληνικές ομάδες – κι αυτό το λέω προς κατηγορίαν των ΠΑΕ- μειονεκτούν σε οργάνωση και στελέχη σε σχέση με το…μεγέθος τους, όπως το ορίζει ο όγκος των οπαδών τους, γι’ αυτό κι έχουν ανοικτή την πόρτα σε επιχειρηματίες περιορισμένων κυβικών. Σε μεγαλομέτοχους αμφισβητούμενης προσφοράς. Να γιατί δεν απολύονται ή αυτοαπομακρύνονται οι Καρυπίδηδες. Να γιατί και οι μεγάλες, και οι ομάδες με κόσμο, όπως ο Άρης, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να την κουτσοβγάζουν με Καρυπίδηδες.

Δεν φταίει ο 55χρονος Μίκαελ Ένινγκ, από τον Οκτώβριο του 2019, για το χθεσινό σκάνδαλο. Το στραπάτσο από την ουκρανική Κόλος. Δεν φταίει ένας προπονητής επειδή δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερο απ’ αυτό που μπορεί. Ο Ένινγκ απλά πρόσθεσε στο βιογραφικό του μια ακόμα απόλυση. Συνήθως ο Ένινγκ εκδιώκεται ως βοηθός, διότι δεν ήταν πρώτος στον πάγκο, παρά μετρημένες φορές, λιγότερες απ’ όσες τα δάκτυλα του ενός χεριού. Τι, λοιπόν, περισσότερο περίμεναν απ’ αυτόν, κατά τα άλλα σοβαρό άτομο;  

Πέραν, όμως, από τη μετριότατη επαγγελματική του πορεία ο Ένινγκ δεν έπρεπε να προσληφθεί στον Άρη διότι είναι… Γερμανός. Καλώς ή κακώς ο βορειοευρωπαίος αντιμετωπίζει απαξιωτικά τον νοτιοευρωπαίο, ιδιαίτερα τον Βαλκάνιο. Επόμενο είναι ο Γερμανός, προπονηταράς ή της σειράς, να μην αισθάνεται άνετα σε ΠΑΕ που δεν λειτουργεί σύμφωνα με τις δικές του προδιαγραφές.

Ο Ένινγκ δεν ένοιωθε- και το έδειχνε σε κάθε περίπτωση- καλά στον Άρη. Όσο και να παρέμενε ακόμα ποτέ δεν θα συμβιβαζόταν με την προχειρότητα που τον έπνιγε. Στη φώτο, ο Γερμανός με τους Καρυπίδη και Χαριστέα.

 

Διαβαστε ακομα:

 Ο ΑΡΗΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΦΟΥΚΑΡΑΔΩΝ