ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ

 
Η ΑΕΚ απέκλεισε το φαβορί, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε με δυο ήττες από την κατώτερη αντίπαλο του. Ό,τι έγινε, έγινε, πάμε παρακάτω και δεν περιμένουμε την σημερινή κλήρωση για να πούμε την αλήθεια. Πως για τις ελληνικές ομάδες είναι πιο κοντά το γιουρόπα. Στο άλλο, το τσάμπιονς ληγκ, κακά τα ψέματα, δεν έχουν τύχη.
 
Κι όταν λέμε ελληνικές ομάδες, εννοούμε όλες τις ομάδες, από τον ΟΦΗ και τον Άρη μέχρι τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Μιλάει η Ιστορία. Όπως και να τη διαβάσει κανείς, θα συμφωνήσει σ' αυτό. Οτι το champions league είναι τόσο μακρινό για τις ελληνικές ΠΑΕ, όσο η γη από τα... αστέρια.
 
Πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός γιατί προκρίθηκε για εικοστή φορά στους ομίλους του champions league. Αν ο στόχος είναι μόνο η πολυπόθητη παρουσία στους ομίλους, καλώς το πανηγύρι. 
 
Ποια ομάδα, μέσα και ο Ολυμπιακός, έφτασε στον τελικό; Στα ημιτελικά; Στα προημιτελικά; Καμιά. 
 
Οι ελληνικές ΠΑΕ, όχι μόνο ο Ολυμπιακός, έχουν ανάγκη από νίκες στην Ευρώπη. Όχι να παίρνουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στα προκριματικά και τραίνα άδεια να φεύγουν και τραίνα άδεια να επιστρέφουν.
 
Στο φινάλε δεν είναι επιτυχία ότι κερδίζουν το προνόμιο να διεκδικήσουν πρόκριση στους ομίλους του γιουρόπα ή του τσάμπιονς ληγκ. Είναι απλά μια ευκαιρία που τους δίνει η καλή τους θέση στο αναξιόπιστο και αναπηρικό ντόπιο πρωτάθλημα.
 
Στη φώτο, από το 2-1 της ΑΕΚ που ξέρανε την Βόλφσμπουργκ.
Διαβαστε ακομα:

Η ΑΕΚ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ;