Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ... ΨΙΧΟΥΛΑ

 
Μπάζα γερή έκανε ο Ολυμπιακός με την πώληση του 24χρονου Κωνσταντίνου Τσιμίκα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας Λίβερπουλ. Πολλά τα λεφτά. Πολλά τα εκατομμύρια. Νούμερο ασυνήθιστο από παραχώρηση ποδοσφαιριστή για το ταμείο ελληνικής ΠΑΕ. Τι φράγκα έχει μαζέψει στις μεταγραφές ο Παναθηναϊκός; Δεκάρες, αν συγκρίνουμε το ρευστό που έχει μπει στον Ολυμπιακό. 
Είναι, λένε, οι ''αιώνιοι αντίπαλοι'', οι Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Δεν ισχύει πλέον αυτό. Μιλάει η κάσα. Τι λεφτά μπαίνουν, πόσα βγαίνουν. Η μέρα με τη νύχτα. Τα δυο μεγέθη, λέμε για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, είναι διαφορετικά. Δεν τα βάζεις στην ίδια πλάστιγγα. Θα παντάρει από τη μια πλευρά.
Όσα κόστισε στην Λίβερπουλ ο Τσιμίκας, τόσο περίπου, κάτι ψιλά παραπάνω είναι τα έσοδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από πωλήσεις ποδοσφαιριστών την τελευταία... δεκαετία. Είπαμε. Δεν συγκρίνονται οι δυο ανώνυμες εταιρείες. Έχουν διαφορετικούς αγωνιστικούς στόχους, διαφορετικά μπάτζετ.
Γιατί, όμως, μειονεκτεί- σε διάσταση χάους- η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα έσοδα από παραχωρήσεις ποδοσφαιριστών; Γιατί δεν ξέρει να πουλάει. Γιατί δεν ξέρει να αγοράζει. Γιατί δεν ξέρει να διαχειριστεί του παίκτες στο ρόστερ, ώστε και να αποδίδουν αγωνιστικά τα αναμενόμενα, και να παίρνει επάνω της η χρηματιστηριακή τους αξία. Θέμα κατάλληλων στελεχών στην ΠΑΕ.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ... ΥΠΑΡΧΕΙ