ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ… ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΠΟΙΟΣ ΠΟΝΤΑΡΕΙ

 

Θα μου επιτρέψουν οι αγαπημένοι ακροατές, που έλεγε κάποιος κονφερασιέ μιας άλλης εποχής, να πω τα δικά μου. Με την ευκαιρία της αποψινής συνάντησης του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ. Και τα δικά μου είναι τα σωστά. Τα σοβαρά, Τα ουσιώδη. Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

Ποια Μαρσέιγ! Ποιος ασχολείται αν ο αντίπαλος λέγεται έτσι κι όχι αλλοιώς. Αν είναι αυτός κι όχι κάποιος άλλος, πιο αδύναμος από την Μαρσέιγ, πιο ισχυρός. Μετράει ότι είναι το πρώτο παιχνίδι του ομίλου και μια άλλη πρεμιέρα για τον πρωταθλητή. Σημαντική, λοιπόν, ποδοσφαιρική βραδιά και περισσότερο μας ενδιαφέρει τι θα δούμε. Όχι αν θα κερδίσει ο Ολυμπιακός. Όχι αν χάσει ο άλλος, ο γαλλικός Ολυμπιακός, αυτός της Μασαλίας.

Ο ποδοσφαιρόφιλος περιμένει να απολαύσει ποδόσφαιρο. Να βιώσει ποδοσφαιρικό θρίλερ. Ποδοσφαιρικό γκραν γκινιόλ. Σαν τον κινηματογραφόφιλο που ικανοποιείται με την ποιοτική ταινία, όχι αν έχει Happy End. Αν στο τέλος το ζευγάρι των εραστών τα βρήκε. Αν ο μπάτσος συνέλαβε τον κακοποιό. Αυτά για την κυρά Μπουμπού.

Ούτε ανθέλληνας είναι αυτός που γουστάρει την καλή μπάλα απόψε στο Καραϊσκάκη, πέρα από κάθε αποτέλεσμα. Ούτε αντιολυμπιακός.

Να περάσουμε και στο παρασύνθημα. Σύμφωνα με τη… λογική ο Ολυμπιακός θα το πάρει το ματς. Μην πέσουμε σε λεπτομέρειες. Όλα είναι με το μέρος του Ολυμπιακού. Να κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα. Και ένα πρώτο και αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους ''16''. Γιατί, όχι; Φαβορί στον όμιλο είναι η αγγλική Μάντσεστερ Σίτυ. Η Μαρσέιγ και η Πόρτο πάιζονται.

Για το αποψινό παιχνίδι. Επειδή στο άτιμο ποδόσφαιρο έχει λόγο και το παράλογο, και το άδικο, και το αναξιοκρατικό, γι’ αυτό φρόνιμο είναι να αποφεύγουμε τις προβλέψεις. Και ούτε να περιμένουμε να επικρατήσει η λογική, δηλαδή να νικήσει ο Ολυμπιακός. Είπαμε. Δεν είπαμε; Αδιαφορούμε για το αποτέλεσμα, ψοφάμε για μπάλα συναρπαστική.

Στη φώτο, ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη, αλλά οι παίκτες του είναι απογοητευμένοι γιατί αποκλείστηκαν στη συνέχεια του champins league, διότι την ίδια στιγμή η Μαρσέιγ κέρδισε στη Γερμανία την Μπορούσια Ντόρμουντ με γκολ του... Ματιέ Βαλμπουενά.

Διαβαστε ακομα:

Η ΓΡΙΑ ΚΟΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ