ΣΤΟ 3-0 Ο ΚΑΡΕΡΑ ''ΕΔΩΣΕ'' ΤΟΝ ΛΙΒΑΓΙΑ

 

Κατ΄ αρχήν το αξιοσημείωτο της εξέδρας. Οι λιγοστοί θεατές του παιχνιδιού Μπράγκα- ΑΕΚ ήταν απόλυτα πειθαρχημένοι στον… κορονοϊό. Ο ένας σε απόσταση από τον άλλον. Ακόμα και στα τρία γκολ της ομάδας τους δεν ξέφυγαν, οι πανηγυρισμοί δεν έφτιαξαν κανένα πηγαδάκι. Και η μάσκα κανονικά στο πρόσωπο.

Στον αγωνιστικό χώρο. Μίλησε η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες. Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι ποιο αποτέλεσμα κάθισε. Το ματς τελείωσε 3-0, δεν θα ήταν άδικο να έτρωγε και πέντε γκολ η ΑΕΚ. Η Μπράγκα περιορίστηκε σε τρία μόνο για δυο λόγους. Πρώτον, διότι ήταν ανίκανη, άστοχη, όχι άτυχη, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ελληνικής ομάδας. Δεύτερον, διότι ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.

Η διαφορά ποιότητας των αντιπάλων έγραψε. Το ποδόσφαιρο είναι τέτοιο παιχνίδι που η συγκεκριμένη αναμέτρηση πιθανόν να τελείωνε και 1-0 και 1-1. Τέλος πάντων, το αποτέλεσμα, αλλά και το σκορ δεν το ορίζει απαραίτητα η αξία των δυο ομάδων.

Λένε οι άσχετοι για τα λάθη των παικτών της ΑΕΚ. Ότι αυτά της κόστισαν. Ποια λάθη; Αυτά που η ΑΕΚ δεν θα… έκανε με κατώτερη ομάδα. Σακούλα; Ναι, η ΑΕΚ, έχανε μονομαχίες προσωπικές, διότι ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Και επέδειξε αγωνιστικότητα. Υπ’ όψιν ότι η ΑΕΚ στάθηκε συμπαθητικά. Πολέμησε. Δύσκολα, όμως, να γλύτωνε την ήττα.

Στο ματς συνέβη και ένα ασυνήθιστο γεγονός. Πρόκειται για το ξεβράκωμα ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ από τον προπονητή του. Ο Καρέρα είναι άτομο χαμηλών τόνων και κανείς δεν περίμενε να ''δώσει'', να εκθέσει με τέτοιο τρόπο τον μάλλον αδιάφορο χθες Μάρκο Λιβάγια. Σίγουρα ο Ιταλός είχε μαζεμένα πολλά του Κροάτη.

Ο Καρέρα δίνει φανέλα στον Λιβάγια μετά το 1-0, στο β΄μέρος, συγκεκριμένα στο 62. Και τον κάνει αλλαγή στο 89!!! Δεν έχει ξαναγίνει. Τι μπορεί να αλλάξει στα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν έχει γίνει το 3-0; Σε τι να ελπίζει ο προπονητής με το να αλλάξει την… αλλαγή, τον Λιβάγια, που τον απέσυρε αμέσως μετά το τρίτο γκολ; Πράγματι, ο Κροάτης έχει ευθύνη στο τρίτο, όπως και στο δεύτερο γκολ.

Πάντως, φταίει περισσότερο ο Καρέρα, παρά ο Λιβάγια. Γκέλα του προπονητή να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστή χωρίς ηθικό και καλή ψυχολογία.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΑΕΚ ΚΑΛΗ Η ΔΟΞΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΧΑΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΕΥΡΩ!