ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ… ΠΑΕ

 

Αγοράζω μια εξάδα εμφιαλωμένα νερά με ένα ευρώ και σαράντα λεπτά. Ποιο να ‘ναι το κέρδος του επιχειρηματία, μάλιστα όταν δεν παράγει ο ίδιος το προϊόν, αλλά ενεργεί ως μεσάζων και προμηθεύει τα νερά στα σημεία πώλησης, περίπτερα, κάβες, καφενεία κλπ.

Λένε επενδυτή τον πρόεδρο της ΠΑΕ. Τι θα πει αυτό; Επενδυτής είναι αυτός που ρίχνει λεφτά στην ΠΑΕ για να κερδίσει. Δεν γίνεται διαφορετικά. Για να έχει έσοδα το μαγαζί χρειάζεται να επενδυθεί ένα άλφα κεφάλαιο. Κι έτσι η μεγάλη ομάδα θα γένει μεγαλύτερη. 

Όταν ο πρόεδρος δεν έχει λεφτά ή όταν έχει αλλά δεν τα επενδύει, δεν ρισκάρει τα λεφτά του στην ομάδα, τότε θα παίζει επιχειρηματικά με τον ''αέρα'' της ΠΑΕ. Με τα όποια έσοδα βγάζει η ΠΑΕ μόνη της. Με τη δική της δυναμική, χωρίς την επένδυση της προεδράρας.

Αυτός που έχει παπόρια, που πουλάει όπλα, εμπορεύεται πετρέλαια, είναι ιδιοκτήτης νοσοκομείων, θα σπρώξει πακέτα στην άλφα ΠΑΕ. Είναι, δηλαδή, σε θέση να ενεργεί επενδυτικά. Ο άλλος που μπερδεύεται με νερά ή κάτι άλλο αδύναμο επιχειρηματικά, που να βρει τις επενδύσεις; Να πάει σε τράπεζα να τον δανείσει για να βοηθήσει την ομάδα. Αστείο κατσαρό.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ Ο ΠΑΟΚ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ Ο ΟΛΥΝΠΙΑΚΟΣ