ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

 

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός υπερέχει των άλλων ομάδων, των ανταγωνιστών του στο πρωτάθλημα. Κυρίως, όμως, η εμπιστοσύνη που έχει ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στο μαγαζί Ολυμπιακός φέρνει τα καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη.

Να γίνω περισσότερο συγκεκριμένος. Ο ποδοσφαιριστής, ο κάθε ποδοσφαιριστής της κάθε ΠΑΕ, δεν νοιώθει καμιά συναισθηματική ή κάθε άλλου ρομαντικού τύπου σχέση και δέσμευση με την ομάδα. Κι αυτό είναι υγεία. Άσε τον οπαδό να ζει στον ονειρικό κόσμο του, διότι ο οπαδός δεν έχει ουδεμία επαφή με την πραγματικότητα. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, βέβαια, όπως και ο προπονητής, αλλά και οι ποδοσφαιριστές με ψεύτικες ατάκες κολακεύουν την οπαδοσύνη της εξέδρας, το μεγαλείο της ομάδας, την… ιδιαιτερότητα της, τα όσια και τα ιερά της, την καταγωγή και τις παραδοσιακές… αξίες της κλπ κλπ.

Δεν υπάρχουν αυτά στη σκέψη του επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Μια και μόνη η αγωνία του. Το συμβόλαιο του. Και ποια θα είναι η συνέχεια της καριέρας του στα γήπεδα. Ως εργαζόμενος. Ως οικογενειάρχης. Με την ομάδα της οποίας φοράει τη φανέλα ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έχει ουσιαστική σχέση- πέραν του συμβολαίου του- όση έχει ο οπαδός... αντίπαλης ή τρίτης ομάδας.

Τι συμβαίνει συγκεκριμένα με τους ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ Ολυμπιακός; Ποντάρουν στο συγκεκριμένο μαγαζί. Δηλαδή; Ότι θα γίνουν περισσότερο γνωστοί στην Ευρώπη με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ότι θα ανέβει το κασέ τους. Άρα, να το πούμε απλά, αξίζει να τα δώσουν όλα στο γήπεδο διότι οι προσπάθειες τους θα πιάσουν τόπο.

Να το επαναλάβουμε. Ο ποδοσφαιριστής παίζει για πάρτη του. Μόνο. Σήμερα σ’ αυτή την ΠΑΕ, αύριο εναντίον της. Αύριο σε μια άλλη ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός κατάφερε στην πράξη να περάσει το μήνυμα στον ποδοσφαιριστή- με τον οποίο δεν είχε καμιά σχέση, ούτε θα αποκτήσει ποτέ- ότι σε συμφέρει να είσαι απόλυτα αφοσιωμένος στην ομάδα. Κι αν αξίζεις σήμερα 5 εκ., με τη δική μου φανέλα θα σε πουλήσω δυο και τέσσερις φορές επάνω.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΑΠΟΤΥΧΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΛΟΝΙ