ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ, ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ... ΤΣΙΠΡΑΣ!

 

Ο μεγάλος επαναστάτης. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Μια ζωή σε διαρκή πόλεμο ενάντια στο κατεστημένο. Ο τεράστιος αυτός ποδοσφαιριστής με ατού τη διασημότητα του δεν έχανε την ευκαιρία να καταδικάσει τις λοβιτούρες των γραβατάκηδων εξουσιαστών του ποδοσφαίρου που για πάρτη τους αυτά τα λαμόγια εκμεταλλεύονται τη λαϊκή δύναμη της μπάλας.

Μόνο εχθρούς έβλεπε ο Αργεντινός καπετάν παικταράς. Στα χρόνια του δεν υπήρξε κανείς να σταθεί απέναντι στην κλάση του. Να τον φτάσει σε αξία. Γνωστό πως μόνο αυτός, ο Μαραντόνα, υπολογίζεται από κάποιους ως ισάξιος ή και υπέρτερος του βασιλιά Πελέ. Και γι’ αυτόν, τον Βραζιλιάνο, έχει πει βαρειές κουβέντες. Ότι ο Πελέ είναι μπάσταρδος, γλείφτης, φιλοχρήματος, μια τσούλα της FIFA, ένας μαύρος καμιά σχέση με Μπάρμπα Θωμά.

Το 1960, σα σήμερα 30 Οκτωβρίου, γεννήθηκε ο Μαραντόνα, που πάντα τόνιζε την αριστεροσύνη του, την λαϊκοφροσύνη του, και γι’ αυτό έκανε συναντήσεις με κυβερνήτες ίδιας πολιτικής ταυτότητας, π.χ. τον Κουβανό Φιντέλ Κάστρο. Και δεν ξεχνούσε ότι του φάγανε ένα μουντιάλ, εκείνο του 1990, με το μαϊμού πέναλτυ υπέρ της Γερμανίας στον τελικό. Ότι πούστικα τον βγάλανε ντοπαρισμένο στο μουντιάλ του 1994.

Φαίνεται ότι κάποια στιγμή ο Μαραντόνα κουράστηκε να είναι ασυμβίβαστος και αντικαθεστωτικός. Τον Φεβρουάριο του 2017 ο Μαραντόνα τα βρήκε με την πουτάνα FIFA, την οποία προσκύνησε. Έγινε πρεσβευτής του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και με κίτρινο παπιόν ήταν παρών στο Κρεμλίνο, τάτσι μήτσι κότσι με τους καλαμαράδες της ποδοσφαιρικής εξουσίας στην κλήρωση του μουντιάλ 2018.

Διαβαστε ακομα:

Η ΑΔΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΑ