Η ΑΕΚ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΤΕΡ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ… ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

 

Μπαίνει αλλαγή στο βήτα ημιχρόνιο ο Τάνκοβιτς και στο 48 κιόλας μειώνει σε 2-1. Ήταν η πρώτη επαφή του σκόρερ με τη μπάλα. Στη συνέχεια του έργου παραλίγο να γινόταν το απίθανο. Σε ένα λεπτό ο ίδιος παίκτης, ο Μαουμήρ Τάνκοβιτς με τη βοήθεια του Μωάμεθ, να πετύχαινε και δεύτερο γκολ και να ισοφάριζε 2-2 η ΑΕΚ τα δυο φτηνά τέρματα που δέχθηκε στο πρώτο μέρος.

Αυτή είναι η διαφορά δυο ομάδων, όταν η μια υπερέχει της άλλης. Στο ότι η καλύτερης κλάσεως ομάδα σκοράρει πιο εύκολα. Η αγγλική Λέστερ δεν ήρθε να χτυπήσει το παιχνίδι. Ήταν φανερό ότι οι παίκτες της ήθελαν να το πάνε συντηρητικά, να μη φύγουν με την ήττα, κι αν τους κάτσει το ματς να μην χάσουν την ευκαιρία. Να, που στη μισή ώρα προηγήθηκαν 2-0 με πέναλτυ και σουτ σε μια από τις φάσεις που βρέθηκαν στα καρέ των γηπεδούχων. Στη φώτο το 0-2.

Μόνο αν ισοφάριζε η ΑΕΚ στο ξεκίνημα της επανάληψης πιθανόν να είχε τύχη το παιχνίδι να πάρει φωτιά. Κι αυτό, όχι διότι θα έψαχνε τη νίκη η Λέστερ, αλλά η ΑΕΚ θα ήταν εκείνη η οποία θα φούσκωνε πανιά.

Η ΑΕΚ ξαναβγήκε στην Ευρώπη, γιατί; Ασφαλώς όχι για να χάνει το ένα ματς μετά το άλλο. Δεν φτάνει η καλή εμφάνιση. Η κουβέντα του Κουμπερντέν ''Σημασία έχει η συμμετοχή... '' είναι ξεπερασμένη στην εποχή μας, ακόμα και στους ολυμπιακούς αγώνες, με το πάλαι ποτέ... αρχαίο πνεύμα αθάνατο. Στην προηγούμενη παρουσία της στους ομίλους του champions league η ΑΕΚ έκανε έξι ήττες σε έξι αγώνες.

Δεν πάει έτσι. Η ομάδα πρέπει να κερδάει. Και για να συμβεί αυτό χρειάζεται να σκοράρει. Και να μην επιτρέπει στον αντίπαλο να βρίσκει δίχτυα. Και χωρίς να πιέζει τον αντίπαλο, μάλλον είναι κομματάκι δύσκολο να σκοράρει η ομάδα.

 Διαβασε ακομα:

Η ΑΕΚ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ… ΤΖΑΚΙ