Ο ΠΑΟΚ ΑΠΟΨΕ ΠΑΕΙ… ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ

 

Όταν βγαίνει στο γήπεδο ολλανδική ομάδα είσαι σχεδόν σίγουρος πως θα παρακολουθήσεις ποδόσφαιρο σχολής. Αυτό που έχουν διδαχθεί από πιτσιρικάδες. Κανένα πρόβλημα με ξένο ή ξένους ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα. Θα προσαρμοστεί αμέσως ο αλλοδαπός ποδοσφαιριστής, διότι ο καθένας ξέρει τι κάνει στο παιχνίδι.

Σχολής ποδόσφαιρο, άλλωστε, αυτό ακριβώς εννοούμε. Δεν υπάρχει απλά ένα συγκεκριμένο πλάνο, αλλά οι παίκτες δρουν και αντιδρούν, σύμφωνα με το συντακτικό και τη γραμματική που έμαθαν στις ακαδημίες.

Αντίπαλος απόψε του ΠΑΟΚ στην Τούμπα η Αϊντχόφεν (φώτο). Πέρα από την όποια αξία της, πέρα από τις όποιες σήμερα δυνατότητες της ολλανδικής ομάδας, το ‘χω δεδομένο ότι θα παίξει μπάλα σχολής. Κι αυτό θα φανεί ιδιαίτερα στην ανάπτυξη της, κι ακόμα περισσότερο στις αντεπιθέσεις.

Το ποδόσφαιρο το ορθολογικό, όχι το άρτσι μπούρτσι και λουλάς, το όπως πέσουμε και όπως μπερδευτούν τα μπούτια μας, το βλέπεις και στο γαλλικό πρωτάθλημα.   

Ανοιχτή η πόρτα της πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ. Αν, μάλιστα, πάρει την πρώτη νίκη, αφήνει πίσω του τηνΑϊντχόφεν και βάζει υποψηφιότητα ισχυρή, τουλάχιστον για τη δεύτερη θέση.

Διαβαστε ακομα:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ