ΤΗΣ ΑΕΚ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ…

 

Δυο αγώνες, δυο ήττες στο γιουρόπα, είναι κάτι βαρύ και αρνητικό για μια ομάδα ευρωπαϊκή. Μάλλον, για μια ομάδα που συμμετέχει σε διοργάνωση ευρωπαϊκή. Να τα ξεχωρίζουμε τα πράγματα. Μη θεωρήσουμε ευρωπαϊκή την κάθε ομαδίτσα από το σωρό που θα εμφανιστεί στο γιουρόπα, επειδή έτυχε να ξεχωρίσει στο σακατεμένο αγωνιστικά πρωτάθλημα της χώρας της.

Δυο αγώνες και δυο ήττες έχει και η αντίπαλος απόψε της ΑΕΚ, κάποια Ζορύα, αν λέω και τονίζω σωστά το όνομα της ουκρανικής ομαδίτσας. Την λέω ομαδίτσα διότι δεν έχει προηγούμενη παρουσία στον ευρωπαϊκό χάρτη. Αν μιλάμε ιστορικά, δηλαδή πάμε στο χαμένο παρελθόν, ας την… πιστώσουμε με το πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης το 1972. Ούτε οι ίδιοι το θυμούνται, όχι μόνο γιατί οι Ουκρανοί έχουν διαγράψει καθετί σχετικό με την Σοβιετική Ένωση.

Η ισοπαλία θα ‘ναι αποτυχία για την ΑΕΚ. Ακόμα κι αν δεν ήταν σε πορεία πρόκρισης από τον όμιλο η ελληνική ΠΑΕ οφείλει να κερδίσει. Και το εκτός έδρας παιχνίδι απόψε, και τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ μετά από τρεις εβδομάδες. Με τις δυο νίκες στις δυο προηγούμενες αγωνιστικές η αγγλική Λέστερ και η πορτουγκέζικη- προς το παρόν- έχουν τον πρώτο λόγο.

Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Αλλοίμονο και να έχει εγκαταλείψει η ΑΕΚ τη σκέψη της πρόκρισης, όταν έχει άλλα τέσσερα ματς. Πέρα απ’ αυτό. Στην Ουκρανία η ΑΕΚ δεν παίζει για την πρόκριση- μόνο. Χρειάζεται νίκες. Χρειάζεται βαθμούς στην προσωπική της βαθμολογία, έστω και από μια κατώτερη αντίπαλο. 
Στη φώτο, από την εντός ήττα της Ζορύα την πρώτη αγωνιστική από την Μπράγκα.
Διαβαστε ακομα:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ