ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η… ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΛΟΧΟΥ

 

Σαράντα χρόνια τούρκικα παίζει το ανέκδοτο της μάνας του λόχου. Ότι το ερασιτεχνικό σωματείο που παραχώρησε το όνομα του στην ΠΑΕ είναι η ιερή παρακαταθήκη του συλλογικού αθλητικού παρελθόντος. Είναι ο γεννήτορας της οπαδικής ιδέας της ομάδας. Η μάνα του λόχου.

Ανύπαρκτα πράγματα. Μόνον; Και ύποπτα. Ό,τι είναι ψεύτικο, ό,τι δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και πλασάρεται για υπαρκτό, είναι καραμπινάτο πονηρό. Ο ερασιτέχνης είναι πλέον ένα φάντασμα που το βγάζουν από τον τάφο του μόνο για να το… χρησιμοποιήσουν. Για παράδειγμα, αυτό που έγινε στον Ολυμπιακό επί πρωθυπουργίας Σημίτη κι αυτό που πάει να γίνει στον Παναθηναϊκό επί Μητσοτάκη σήμερα.

Το κράτος ή το όποιο νομικό πρόσωπο που επιχορηγείται από το δημόσιο ταμείο δεν θα δώσει σε ιδιώτη ούτε δραχμή, ούτε ένα μέτρο γης. Η ΕΟΑ έχοντας στην πλάτη με τα αυτόματα του ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε να παραχωρήσει το Καραϊσκάκη για να κατασκευαστεί ποδοσφαιρικό γήπεδο, αφού γκρεμιστεί το στάδιο. Ε, η δουλειά έγινε νόμιμα, το στάδιο δόθηκε στον… ερασιτέχνη Ολυμπιακό και ο πρόεδρος του, ο μακαρίτης Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, έκανε πάσα το πρότζεκτ στον Κόκκαλη. Αν είχε αναλάβει το έργο ο ερασιτέχνης το γήπεδο θα ήταν ακόμα στις μακέτες.

Το όνομα Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός το κουβαλάει η ΠΑΕ. Το ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ κυκλοφορεί μόνο στα χαρτιά. Υπάρχει, όπως υπάρχει χάρη της ΠΑΕ. Γραφικότητα είναι αυτό που λέγεται από το 1979, ότι ο ερασιτέχνης είναι η μάνα του λόχου. Μάνα χωρίς στήθος να βυζάξει, χωρίς κομπόδεμα να ταίσει τα κουτσούβελα της. Ούτε χαρτί υγείας δεν είναι σε θέση να αγοράσει ο ερασιτέχνης από δικά του έσοδα. Από φράγκα που ο ίδιος ερασιτέχνης παράγει με την εμπορικότητα του σήματος του.

Δώσε τις μετοχές στον ερασιτέχνη, λένε οι οργανωμένοι στον Αλαφούζο. Καλαμπούρι, που δεν φέρνει γέλιο όμως.    

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ''ΓΑΒΡΟΥΣ'' ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ