ΑΡΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ… ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

 

Θυμήθηκα τον Φράσιντεκ Φάντροκ, τι είχε πει σε μια συνάντηση του με κυβερνητικό άνθρωπο του ποδοσφαίρου. Τι είπε όταν ήταν προπονητής της ΑΕΚ (1974-77) με μια κουβέντα του που δεν είχε το νόημα προσωπικής δήλωσης προς δημοσίευση. Θυμήθηκα τον Φ.Φ. που γεννήθηκε στην Τσεχία (1914) και πέθανε στην Κύπρο (1981) με αφορμή την… προειδοποίηση του προπονητή του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς (1970) εν όψει του παιχνιδιού σήμερα με τον Άρη;

-  Να προσέξουν οι διαιτητές…

Αυτό το σκανδαλώδες είπε ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος  γεννήθηκε το 1970, χρονιά που ο Φάντροκ ανέλαβε την εθνική Ολλανδίας. Να προσέξουν τι τα κοράκια; Μην αδικήσουν τον Ολυμπιακό; Το μεγάλο θύμα της διαιτησίας. Μην αδικήσουν τον Άρη; Τι ακριβώς να προσέξουν ο σφυρικτράκιας και οι άλλοι με τα σημαιάκια.

Επιστροφή στον πολιτογραφηθέντα Ολλανδό Φάντροκ. ''Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει σοβαρά και χρόνια προβλήματα κι αντί να τα θεραπεύσετε, ασχολείστε με το αν είναι ή όχι πέναλτυ μια φάση;''. Αυτό είχε πει ο Φ.Φ. πριν από μισό περίπου αιώνα. Τον άκουγε ο άλλος στη μούγκα. Δεν ήθελε να του αποκαλύψει την αλήθεια. Ότι εδώ είναι Ελλάδα  έχουμε… προγραμματίσει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μετά από δυο αιώνες.

 Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΟΚ ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ…ΕΑΥΤΟ