ΚΑΙ Η ΣΚΑΡΤΑΔΟΥΡΑ ΘΑ ΤΡΥΠΩΣΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ

 

Και οι δυο αντίπαλοι είναι δυνατοί. Σχεδόν ισάξιοι. Επόμενο είναι η αναμέτρηση τους να προκαλεί ενδιαφέρον. Και, βέβαια, η διεκδίκηση της νίκης να ανεβάσει την ποιότητα του θεάματος. Λησμόνησα να σημειώσω ότι και οι δυο μαχητές θέλουν τη νίκη. Μόνο τη νίκη. Το ίδιο και ο απαιτητικός θεατής.

Το άλλο σκηνικό. Ο ένας αντίπαλος έχει διαφορά κλάσεως. Και το γνωρίζει ο κατώτερος σε δυναμικότητα αντίπαλος. Γι’ αυτό βγαίνει στην αρένα, όχι για να κερδίσει, αλλά να μη χάσει. Να φάει όσο γίνεται λιγώτερο ξύλο. Κι εγώ ο θεατής θα πληρώσω εισιτήριο για να παρακολουθήσω αγώνα άνισο; Σε παρακαλώ, με υποτιμάς και να σκεφτείς μόνο ότι θα χάσω το χρόνο να δω το ματσάκι από την τηλεόραση.

Δυστυχώς και στο champions league, την κορυφαία διοργάνωση στη γη, συμμετέχουν κουτσές ομάδες. Κομπάρσοι κανονικοί στην υπερπαραγωγή. Άσε στην άκρη το ελληνικό πρωτάθλημα που μια ζωή είναι εγκαταλελειμμένο. Εννοώ δεν υπάρχει καμιά ανησυχία, κανένας προβληματισμός πως θα γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό. Η UEFA τα βάζει κάτω, με τεχνοκράτες και ειδικά γραφεία μελετών, προκειμένου να κρατάει υψηλά το επίπεδο της διοργάνωσης και δεν τα καταφέρνει.

Συγκεκριμένα πράγματα. Μετά τις τέσσερις από τις έξι αγωνιστικές στους ομίλους μια… κοινοπραξία ομάδων παραμένει στο συν πλην μηδέν. Η γαλλική Μαρσέιγ δεν έχει σκοράρει, έχει φάει 9 γκόλ και έχει χάσει όλα τα παιχνίδια. Τι να την κάνεις μια τέτοια ομάδα στο πρότζεκτ; Ζημιά είναι. Η Μίντιλαντ από Δανία μεριά (φώτο), πρωτάρα αυτή, με τέρματα 11-2 σε βάρος της υπέστη επίσης τέσσερις στις τέσσερις ήττες.

Ο Ολυμπιακός με την ελπίδα να περάσει στους 16 έκανε μόνο μια νίκη, και σκόραρε μόνο μια φορά. Απολογισμός αποκαρδιωτικός. Υπάρχουν και πιο άσχημα από τον Ολυμπιακό, ο οποίος έγραψε ένα τρίποντο. Μόλις ένα πόντο κατάφεραν η γαλλική Ρεν, η ρωσική Ζενίτ και η ουκρανική Ντυναμό Κιέβου.

Διαβαστε ακομα:

ΓΚΡΑΝ ΣΟΥΞΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΕΚ ΣΤΗΝ… ΕΚΠΛΗΞΗ