ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟ ΦΟΡΤΙΟ ΕΙΝΑΙ... ΥΠΕΡΒΑΡΟ

 
Μην το ξεχνάμε. Ελληνική ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Ελληνικότατη, όχι ευρωπαϊκή, διεθνής. Ιδιοκτήτης της είναι επιχειρηματίας πολυεθνικός. Ο προπονητής και στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ποδοσφαιριστές είναι αλλοδαποί και στην επαγγελματική τους καριέρα με κουλτούρα κοσμοπολίτικη. Το ίδιο και τα βασικά στελέχη της ΠΑΕ, αλλοδαποί είναι με την αγωνία να διακριθούν προσωπικά στην Ευρώπη (φώτο, Μαρινάκης με Καρεμπέ). Ο Ολυμπιακός, όμως, παραμένει σταθερά και ακλόνητα μια αδιόρθωτη made in Greece ομάδα...
... Πρώτα πρώτα διότι συμμετέχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και δεν δείχνει καμιά διάθεση να ''αποστασιοποιηθεί'' από τη διοργάνωση της κακομοιριάς, η οποία αφαιρεί, δεν προσθέτει πινελιές ευρωπαϊκής ταυτότητας. Ευρωπαϊκής προσωπικότητας. Κυρίως, όμως, ο Ολυμπιακός παραμένει ελληνική ομάδα διότι ελληναράδικα παίζει πάντα στον επικοινωνιακό τομέα. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως και ο φιλικός της τύπος. Μ' άλλα λόγια, κι αυτό αφορά όλες τις λεγόμενες ''μεγάλες'' του ντόπιου πρωταθλήματος, και ο Ολυμπιακός κυκλοφορεί σα μια προσφυγική ομάδα, που την κυνηγάνε, την αδικάνε και την κατηγοράνε οι σκοτεινές δυνάμεις των αντιπάλων. 
Απόψε ο Ολυμπιακός παίζει στην Γαλλία με την Μαρσέιγ. Αποτυχία είναι και να παραχωρήσει ισοπαλία. Αν δεν κερδίσει, τότε μένει εκτός συνέχειας στο champions league. Ευκαιρία είναι για τον Ολυμπιακό το ότι ο αντίπαλος αγωνιστικά είναι ολότελα αδύναμος αγωνιστικά. Καμιά σχέση με το επίπεδο της διοργάνωσης η Μαρσέιγ. Τέσσερις αγώνες, τέσσερις ήττες, μηδέν γκολ. Ποιο είναι το πρόβλημα της ελληνικής ομάδας, του Ολυμπιακού;    
Το βαρύ φορτίο που κουβαλάει σε αγωνιστικές ''υποχρεώσεις''. Καμιά ελληνική ομάδα δεν ανταποκρίνεται σύμφωνα με τις δυνατότητες της όταν κυνηγάει ταυτόχρονα στόχο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Την περασμένη εβδομάδα ο Ολυμπιακός είχε τη χειρώτερη απόδοση του στον αιώνα, με την Μάντσεστερ Σίτυ στο Καραϊσκάκη. Ο ορισμός της ανισορροπίας από παιχνίδι σε παιχνίδι. Έπαιξε μπάλα ένα ημίχρονο στο Μάντσεστερ κι έχασε 3-0. Χώμα ήταν στο Φάληρο και γλύτωσε τη συντριβή από τη Σίτυ, που νίκησε μόνο 1-0.
Έξι μέρες μετά την Σίτυ ο Ολυμπιακός παίζει με την Μαρσέιγ και την άλλη εβδομάδα πάλι ματς champions league με την Πόρτο στο Καραϊσκάκη. Και να μη χαθεί η πρωτιά στο πρωτάθλημα, του οποίου οι αγώνες αναβάλλονται μόνο με... κορονοϊό.
Διαβαστε ακομα:

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ