ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΚΟΛ, ΠΟΛΛΑ ΓΚΟΛ

 

Το ποδόσφαιρο, αναρωτιέμαι, θα κερδίσει τον οπαδισμό; Όχι, ποτέ. Υπεράνω του ποδοσφαίρου, της αγάπης για το παιχνίδι με τη μπάλα, είναι ο ακατανίκητος συναισθηματικός δεσμός του οπαδού με την ομάδα του. Να παραδεχθούμε, όμως, ότι το καλό ποδόσφαιρο, το θεαματικό, αυτό που συναρπάζει τον ποδοσφαιρόφιλο, σε κάποιο βαθμό έχει κάνει πέρα στη γωνία την οπαδική φανατίλα.

Ναι, η φανατίλα υποχωρεί, άλλο αυτό, αλλά δεν εξαφανίζεται ο οπαδισμός. Μην τα μπερδεύουμε. Ποια είναι η κουβέντα. Γκολ, πολλά γκολ μπήκαν στα παιχνίδια του champions league. Αυτό είναι το θέμα. Ποδόσφαιρο που κερδίζει τον τηλεθεατή, αλλά του χαρίζει και γκολ.

Στα 96 ματς των οκτώ ομίλων το τόπι πέρασε τη γραμμή του τέρματος 308 φορές! Περισσότερα από 3,2 γκολ σε κάθε παιχνίδι κατά μέσο όρο. Όλοι σκοράρουν. Ακόμα και οι ξεγραμμένες ομάδες, αυτές που δεν έχουν ελπίδα να προκριθούν.

Μόνο τέσσερις αγώνες τελειώσαν 0-0. Τέσσερις στους 308 συνολικά! Κι αυτοί οι άγκολοι αγώνες είχαν οκτώ διαφορετικούς αντιπάλους!!! Που σημαίνει ότι δεν... τρούπωσε στους ομίλους ομάδα να επιδιώκει μόνο το μηδέν στην άμυνα.

Και κάτι ακόμα αξιοσημείωτο. Έσκασαν έξι μεγάλες σε σκορ νίκες, όλες από διαφορετικές ομάδες! Νίκησαν εκτός έδρας η Γκλάντμπαχ 6-0, η Μπάγερν 6-2, η Λίβερπουλ 5-1 και στα γήπεδα τους η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ 5-0, και με 5-1 η Μπαρτσελώνα και η Παρί.
Στη φώτο, από το 5-0 στο Μάντσεστερ σε βάρος της Λειψίας που πέρασε στους ''16'', ενώ η Γιουνάϊτεντ, που κέρδισε 4-1 και την Μπασάκσεχίρ, θα παρηγορηθεί στο γιουρόπα.
Διαβαστε ακομα:

ΤΗΣ ΑΕΚ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΔΕΝ ΚΡΤΒΟΝΤΑΙ...