ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΑ ΜΠΑΚ ΑΠΑΡΑΓΟΡΗΤΑ ΖΗΤΑΝΕ... ΒΟΗΘΕΙΑ

 

Έχει φλομώσει να τρώει γκολ η ΑΕΚ. Γι’ αυτό ο προπονητής συνεχώς αλλάζει τους παίκτες στην αμυντική γραμμή και άκρη δεν βρίσκει. Επτά έγραψε το κοντέρ από την Μπράγκα, πέντε από την Λέστερ και τέσσερα από την Ζόρια. Να κάνουμε το λογαριασμό στα ματς του πρωταθλήματος;

Εύκολο το γκολ για τον αντίπαλο στη ΑΕΚ διότι πάσχει αμυντικά όλη η ομάδα της Και οι ένδεκα στο γήπεδο. Και ακριβώς επειδή δεν στέκονται καλά αμυντικά η μεσαία και η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ, είναι τέτοιο το βάρος στους καθαρόαιμους αμυντικούς, που φωνάζουν:

- Βοήθεια... , έλεος... , ασήκωτο το βάρος... , δεν αντέχουμε... , την πλάκα μας έχουμε πάθει…

Η μεγάλη αλήθεια στο ποδόσφαιρο είναι ότι τους τίτλους και τις επιτυχίες τις προσφέρει η άμυνα. Τα χαφ και οι φορ είναι για κερδίζουν τις εντυπώσεις και να ενθουσιάζεται ο κόσμος. Κι όταν λέμε άμυνα, δεν εννοούμε μόνο την αμυντική τριάδα ή τετράδα και πεντάδα.

Με προπονητή τον Τσάκναντι η ΑΕΚ πήρε δυο πρωταθλήματα, το 1963 και το 1968, ένα ακόμα πρωτάθλημα, το 1971, με τον Στάνκοβιτς, που δεν ήταν προπονητής, αλλά γυμναστής. Και οι τρεις κούπες ήλθαν γιατί στην πραγματικότητα και επί της ουσίας η ΑΕΚ έπαιζε ''αμυντικό'' ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο που το κυρίαρχο στοιχείο ήταν η αμυντική λειτουργία στην οποία είχαν συμμετοχή και οι ένδεκα.

Τι χρειάζεται η ΑΕΚ σήμερα; Αλλαγή. Όχι αέρα πατέρα αλλαγή, αλλά συγκεκριμένα πράγματα. Δηλαδή; Αλλαγή προσώπων στα πόστα τα αμυντικά.
 
Στη φώτο, ο Φάντροκ ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες της ΑΕΚ, τον τερματοφύλακα Χρηστίδη, τον κυνηγό Μαύρο (αριστερά), τον μέσο Νικολούδη και τον αμυντικό Ιντζόγλου.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΦΥΡΙΚΤΡΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ