Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ…

 

Το 3-0 είναι βαρύ σκορ για τον ΠΑΟΚ. Είναι μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μια ταινία ή ένα βιβλίο, όπου ο τίτλος του πιθανόν να τα λέει όλα. Να δίνει το νόημα και την αλήθεια της ιστορίας. Στη μπάλα το σκορ, που λειτουργεί σαν τίτλος, πιθανόν να παραπλανεί. Να είναι μια σκέτη πλαστογραφία.

Τι, αλήθεια, συνέβη και ο Ολυμπιακός επεκράτησε εύκολα με το εντυπωσιακό 3-0. Που θα μπορούσε να ήταν και 5-0. Γιατί ο πρωταθλητής είχε και τρία δοκάρια, έφτασε και σ’ άλλες ευκαιρίες να σκοράρει. Έστω και χωρίς την απαίτηση να διεκδικεί πλέον το πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ βγήκε στο Καραϊσκάκη με στόχο κυρίως να αμφισβητήσει την πρωτοπορία του Ολυμπιακού στη βαθμολογία. Και έχασε καθαρά και πανηγυρικά με το βαρύ 3-0.

Ας μη σταθούμε στο αποτέλεσμα. Στη νίκη και στα τρία γκολ του Ολυμπιακού. Ανάμεσα στις δυο ομάδες, που σε μεγάλα διαστήματα έδειχναν ισάξιες και ανταγωνιστικές, υπήρχε μια διαφορά ουσίας που τις χαρακτήριζε. Η αποτελεσματικότητα. Ο Ολυμπιακός, δηλαδή, έφτανε πιο επικίνδυνα στο γκολ και είχε την ικανότητα να σκοράρει. Αυτό ακριβώς που έλειψε από τον ΠΑΟΚ.

Ξεγελάει το 3-0, διότι ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπυ έδειξε ότι πράγματι είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού. Ένας ανταγωνιστής, όμως, ο οποίος μειονεκτούσε στην παραγωγή ευκαιριών απέναντι αντιπάλου με το προσόν της αποτελεσματικότητας.  
Στη φώτο, δυο από την πορτογαλική αποικία στον Ολυμπιακό. Ο προπονητής Μαρτίνς ευχαριστημένος από την απόδοση του τερματοφύλακα Σα κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Διαβαστε ακομα:

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ… ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΤΟ ΧΕΡΙ