ΤΙ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΤΗΣ…

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε να κερδίσει επτά αγώνες. Και να σκοράρει σε τέσσερα παιχνίδια. Με την ΑΕΚ, όμως, δεν δυσκολεύτηκε να σπάσει το αρνητικό του σερί και να νικήσει στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ να χάσει και, για όσους βλέπουν μπάλα, το αποτέλεσμα αυτό να μην είναι έκπληξη…

Κι αν κέρδιζε χθες η ΑΕΚ, θα ήταν ένα τρίποντο με το ζόρι. Θα ερχόταν με τη ψυχή στο στόμα της ΑΕΚ. Γιατί; Και με αντίπαλο στα μέτρα της, με ομάδα κατώτερη της, η ΑΕΚ είναι μάλλον απίθανο να κερδίσει χωρίς ο οπαδός της- μέχρι ο διαιτητής να σφυρίξει λήξη, να πάθει εγκεφαλικό, να κινδυνεύσει από έμφραγμα…

Καλή, κακή η ΑΕΚ, όπως κι αν την ζυγίσεις στη ζυγαριά, σίγουρα πάσχει από… ρυθμό. Είναι ομάδα χωρίς ρυθμό. Εκτός κι αν θεωρείται ένα είδος ρυθμού η χαλαρότητα που την διακρίνει, η νωθρότητα στο παιχνίδι κατοχής και επιθετικότητας που την χαρακτηρίζει.

Αυτό είναι το κρίσιμο μειονέκτημα της ΑΕΚ. Ότι ο αντίπαλος, ακόμα και ο υποδεέστερος δεν υποφέρει. Και με την ΑΕΚ να έχει πλήρη υπεροχή δεν προκαλείται στον αντίπαλο η ψυχολογική πίεση ότι σήμερα δεν γλυτώνουμε, θα χάσουμε οπωσδήποτε.

Στη φώτο, δυο νευραλγικοί στον κορμό παίκτες της ΑΕΚ, οι Μάνταλος, Σιμόες, οι οποίοι ορίζουν αποφασιστικά  το ρυθμό στο παιχνίδι της.  

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΑΦΟΥ ΧΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ;