ΣΤΟ ΑΕΚ- ΑΡΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

 

Έτρεχαν και δεν σταματούσαν οι ποδοσφαιριστές με τη φανέλα του Άρεως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Έφταναν και μέχρι το τέρμα της αντίπαλης ομάδας και ούτε να φρενάρουν, μη πέσουν επάνω στο τρίποδο του φωτορεπόρτερ. Είναι και κάποιας ηλικίας οι ποδοσφαιριστές που πληρώνει ο Καρυπίδης. Άσε κάποιους να λένε ότι είχαν πάρει τονωτικές ουσίες και ματζούνια του βουνού.

Οι γνωστές κακοήθειες, οι αέρα πατέρα ανευθυνότητες που πάντα ακούγονται όταν σκάσει απρόβλεπτο αποτέλεσμα ή όταν μια ομάδα τρέξει το ματς σε υψηλούς ρυθμούς. Άλλο είναι αυτό που αξίζει να επισημάνει κανείς στο ΑΕΚ-Άρης. Η διαιτησία. Μόνο όποιος έχει επισκεφτεί τη Λετονία δίνει εξήγηση στη συμπεριφορά του διαιτητή.

''Listen to me, captain… '' προσπαθούσε να ηρεμήσει τον Μάνταλο ο Λετονός. Ένα ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο ξόδεψε για να κάνει συστάσεις στον καπιτάνο της ΑΕΚ. ''One moment please, captain… ''.

Λένε ότι η απόλυτη επιτυχία του διαιτητή είναι να περάσει απαρατήρητος. Έτσι είναι. Όχι απλά να πετύχει, στο τέλος να του σφίξουν το χέρι και οι δυο αντίπαλοι, αλλά και να μην ασχοληθεί κανένας μαζί του στη διάρκεια του αγώνα. Προπονητές, δημοσιογράφοι, θεατές.

''Just a second… '' έκανε τις συστάσεις του στους παίκτες της ΑΕΚ ο στο όνομα Τρεϊμάνις Λετονός. Επειδή είναι της σχολής ''Με κάλεσαν να διευθύνω το ματς, είμαι όργανο διαιτητικό, όχι εκτελεστής με την κόκκινη κάρτα. Αποστολή μου να βοηθήσω τη διεξαγωγή του παιχνιδιού, να κυλήσει όσο γίνεται καλύτερα, όχι να δηλώνω παρών με την κωλοσφυρίκτρα μου''.  

Διαβαστε ακομα:

Ο ΑΡΗΣ ΜΟΝΟ 2-0 ΤΗΝ ΑΕΚ