ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΟΥΖΑ ΤΑ… ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

 

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε –λεκτική- επίθεση στον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο, μετά το τέλος του κυριακάτικου αγώνα Ολυμπιακού-Άρεως 1-1. Άγνωστο αν ο μεγαλομέτοχος του πρωταθλητή θεώρησε ότι πράγματι αδίκησε την ομάδα του ο 42χρονος μπάτσος, ο οποίος πήρε το σήμα της FIFA πριν από δέκα χρόνια, ή του είπε τα ''γαλλικά'', έτσι, για να κάνει... επίδειξη ισχύος.

Ο ορισμός της ''επίδειξης'' είναι να παρεκτρέπεται κανείς συνειδητά κι όχι εν βρασμώ, που λένε οι εγκληματολόγοι, γνωρίζοντας ότι καμιά κουφάλα δεν πρόκειται να τον ακουμπήσει. Να τον τιμωρήσει. Ποιος να το τολμήσει σ’ εκείνον που είναι ισχυρός και δεν κάνει τζάμπα την επίδειξη ισχύος, οικονομική, πολιτική, εκδοτική και σία.

Δεν δικαιολογείται ο εφοπλιστής για την πεζοδρομιακή συμπεριφορά του, ακόμα κι αν το κοράκι δεν σφύριξε αντικειμενικά. Στο φινάλε, δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο μια ομάδα να κερδίζει πάντα στην έδρα της. Σε κάποιο ματς θα ατυχήσει, θα έλθει ισόπαλη, θα χάσει. Συμβαίνει.

Από τον Μαρινάκη, και τον κάθε ιδιοκτήτη μεγάλης ομάδας, περιμένει κανείς όχι απλά κόσμια και πολιτισμένη συμπεριφορά. Αλλά και να εμποδίζει στον χώρο που ελέγχει η ΠΑΕ κάθε είδους αλητείες από ένθερμους χουλιγκάνους, επώνυμους και του σωρού. Με την ευκαιρία αναφέρουμε άγνωστο περσινό περιστατικό αμέσως μετά από ντέρμπυ πρωταθλήματος του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη με τον Παναθηναϊκό:

Άνθρωποι της διοίκησης της φιλοξενούμενης ομάδας μπαίνουν στο ασανσέρ αποχωρώντας από το γήπεδο. Ένας άγνωστος νεαρός, που ο συνοδός του τον προσφωνούσε με το όνομα ''Μιλτιάδη'', στο κλειστό χώρο του ανελκυστήρα, χωρίς λόγο απευθυνόμενος στους παράγοντες του Παναθηναϊκού είπε, με τόνο αδιανόητα απειλητικό, τα εξής εκπληκτικά:

- Είστε γατάκια, κι αν ξανάρθετε στο Καραϊσκάκη, πρώτα θα προσκυνάτε.

 Και ο εν λόγω ''Μιλτιάδης'', αν είναι αυτό το πραγματικό του όνομα, δεν περιορίστηκε μόνο στα… γατάκια, είπε κι άλλα και έδειξε κι άλλα με τα χέρια του.  

Διαβαστε ακομα:

ΓΚΕΛΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΑ ΡΕΣΤΑ Ο ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ