ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ… ΠΑΛΑΙΑΣ ΚΟΠΗΣ

 

Ο Μαρινάκης μπήκε στη μπάλα το καλοκαίρι του 2010. Η περίπτωση του κάνει μπαμ ότι στο ντόπιο ποδόσφαιρο δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τα πράγματα είναι όπως πριν 30 και 60 χρόνια. Ένας νέος άνθρωπος, σαραντάρης, άφθαρτος, καινούργιος από πάνω μέχρι κάτω, αγοράζει το πακέτο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και με το καλημέρα δείχνει ότι έρχεται από τον παλαιό κόσμο των γηπέδων. Ο οποίος παλαιός κόσμος είναι και σημερινός.

Έτσι είναι. Αν, δηλαδή, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, με υγεία και τεχνοκρατικό πνεύμα, κανένας Μαρινάκης, κανένας παλαιάς κοπής αφεντικό ΠΑΕ θα φτουρούσε. Δεν θα του το επέτρεπαν οι συνθήκες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Θα τον είχε ξεράσει, θα τον είχε αποβάλει εκείνον που μπουκάρει στα αποδυτήρια και βρίζει λες και βρίσκεται στην Τρούμπα των πρώτων μεταπολεμικών δεκαετιών.

Από τον κάθε Μαρινάκη, εφοπλιστή, καναλάρχη, εκδότη και ό,τι άλλο, η κοινωνία περιμένει να ανεβάσει το επίπεδο στο χώρο της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας. Αυτό. Όχι να αυτοπλασάρεται ως… ηγέτης χουλιγκάνων και να βρίζει λιμανίσια διαιτητές.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΟΥΖΑ ΤΑ… ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ