ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ… , Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!

 

Πριν χρόνια κάμποσα ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο επιχειρηματίας, ο της οικογένειας που μπήκε στο ποδόσφαιρο με τα εκατομμύρια στην τσέπη, τότε, το 1979, με την καθιέρωση του επαγγελματισμού, είπε τη δήλωση-πατάτα:

- Με τα λεφτά δεν κάνεις ομάδα. Δεν χρειάζονται λεφτά για να φτιαχτεί ομάδα ικανή να πάρει τίτλους.

Σ' αυτό το πνεύμα, επί της ουσίας, ήταν η κουβέντα του καπετάνιου, καραμπινάτου παλαιοκομματικού στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, και οι λεφτάδες που μπήκαν στο χώρο από το 1979 πουλούσαν οπαδισμό και ρομαντισμό. Ακόμα και σήμερα, ήδη στην πέμπτη δεκαετία των ΠΑΕ, των ανωνύμων εταιρειών στη μπάλα, ο δημόσιος λόγος των αφεντικά των ομάδων απευθύνεται στους σκληροπυρηνικούς της εξέδρας. Στα χαζά χουλιγκάνικα μυαλά.

- Έχουμε φτιάξει καλή ομάδα διότι οι ιδιοκτήτες ξοδεύουν ατέλειωτα φράγκα.

Αυτό είπε ο από το 2016 προπονητής της αγγλικής Μάντσεστερ Σίτυ Καταλανός Πεπ Γκουαρδιόλα. Κι αυτή είναι η αλήθεια. Ο έχων, μάλλον ο ξοδεύων περισσότερα χρήματα στις μεταγραφές θα παρουσιάσει καλύτερη ομάδα απ’ εκείνον που βάζει το χέρι λιγώτερο βαθειά στην τσέπη. Αυτή είναι η αλήθεια.

Μη ξοδευτούμε στα αυτονόητα. Ότι είναι αποτυχία να ξοδεύει επιχειρηματίας περισσότερα λεφτά σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών, αλλά να μην αποκτάει αυτούς που χρειάζεται η ομάδα. Να μην πιάνουν τόπο οι επενδύσεις του.

Από το Άμπου Ντάμπι τα πετροδολάρια της ιδιοκτησίας της Σίτυ. Δώσε και μένα, μπάρμπα. Κανένα πρόβλημα να διαθέσουν εκατό και διακόσα εκατομμύρια, για πλάκα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, επί Γκουαρδιόλα, έκαναν λογαριασμό 800 εκ. Πώς να ανταγωνιστεί μια άλλη ομάδα εκείνη η οποία εξασφαλίζει τους πιο ποιοτικούς και στην καλή ηλικία ποδοσφαιριστές;

Διαβαστε ακομα:

Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ, ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ;