ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΡΧΗΣ ΜΕ... NON PARER

 

Συναντήθηκε, λέει, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης με τον Ζαγοράκη και κλείδωσε η υποψηφιότητα του άλλοτε ποδοσφαιριστή για πρόεδρος στην ΕΠΟ. Σύμφωνα με ενημέρωση  non paper. Το κόλπο. Λέμε κάτι δημόσια αλλά δεν το λένε. Ή δεν το λέμε, αλλά έτσι είναι. Το λέμε χωρίς να το υπογράφουμε.

Αυτή είναι η κομπίνα του non paper. Επίσημη ενημέρωση που γίνεται ανεπίσημα. Και κανένας δεν έχει την ευθύνη. Είναι μια διαρροή π.χ. του Μαξίμου ή της τάδε ΠΑΕ, που οι ίδιοι την… διαρρέουν προς τον τύπο. Και στο παιχνίδι αυτό, στο κρυφτό αυτό συμμετέχουν τα ΜΜΕ, δηλαδή έχουν αποδεχθεί αυτή την πρακτική ενημέρωσης, η οποία έχει καθιερωθεί διεθνώς.

Νέος πρόεδρος, λοιπόν, στην ΕΠΟ ο Ζαγοράκης με την non paper ευλογία του πρωθυπουργού. Τίποτα δεν αλλάζει στην Ελλάδα. Είμαστε αυτοί που είμασταν. Αυτοί που δεν μας αξίζει να είμαστε καλύτεροι. Και είναι χοντρή υποκρισία να διαμαρτύρονται κάποιοι, οι όποιοι, για τούτο και το άλλο. Αύριο, δηλαδή, ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα μας πει για το… αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και θα καταφύγει στην ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ γιατί η κυβέρνηση… επεμβαίνει στα εσωτερικά του ποδοσφαίρου.

Γιατί, όμως, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός έχουν λόγο στην ΕΠΟ. Με ποιο σύστημα θα γίνουν οι εκλογές της, πότε να γίνουν, ποιος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος, τουτέστιν διορισμένος. Επειδή το ποδόσφαιρο παραμένει στα χέρια ανάπηρων. Αυτών των λαμογιών που δεν θέλουν ποδόσφαιρο να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις. Τους βολεύει ένα ποδόσφαιρο όχι ανεξάρτητο, να τους έχει ανάγκη.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΑΥΤΟ…