ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΝ ΑΥΓΕΝΑΚΗ, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

 

Αυτό λέγεται κατάρα. Ο κάθε υφυπουργός αθλητισμού να είναι ο χειρώτερος του προηγούμενου. Μα, διάολε, πού τους βρίσκουν οι πρωθυπουργοί και αφού τους παρκάρουν στο συγκεκριμένο χώρο, τους ξεχνάνε… Ο σύριζας έβγαλε την κυβερνητική του θητεία των 4,5 χρόνων με δυο μόνον υφυπουργούς αθλητισμού. Τους εντελώς άσχετους Κοντονή και Βασιλειάδη. Ο ορισμός της αποτυχίας ο πρώτος, ο απόλυτα ανύπαρκτος ο δεύτερος. Χάος παρέλαβαν οι δυο συριζαίοι, έρεβος άφησαν πίσω τους.

Ο Μητσοτάκης αυτόν τον περίεργο Αυγενάκη τον βρήκε στον κλήρο; Αποκλείεται. Μια είναι η εξήγηση του φαινομένου να κάνει παρέλαση στο υφυπουργείο αθλητισμού η σκαρταδούρα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του Σύριζα. Ό,τι είναι για πέταμα, τον πιο άχρηστο, που όμως ο πρωθυπουργός για τους γνωστούς λόγους υποχρεώνεται να υπουργοποιήσει, τον στέλνει στον αθλητισμό.

Το ΠΑΣΟΚ από το 1981 που πρωτοέγινε κυβέρνηση, με το καλημέρα άρχισε να δίνει ρεσιτάλ τραμπουκισμού και να ενεργεί καθεστωτικά, όχι δημοκρατικά. Ε, λοιπόν, χωρίς υπερβολή, την κομματική αλητεία των πρασινοφρουρών 40 χρόνια πριν έχει ξεπεράσει ο γελοίος πολιτικά Αυγενάκης Ελευθέριος, με τις θρασείς ''κυβερνητικές'' του παρεμβάσεις. Γελοίος διότι και εκτίθεται και δεν καταφέρνει να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών στην κάθε ομοσπονδία που μπλέκεται.

Κομματικά στελέχη της ΝΔ έχουν πάθει την πλάκα της ζωής τους. Εκ μέρους του προκλητικού, μα και αξιολύπητου υφυπουργού, τηλεφωνούν σε δήμους και περιφέρειες να κάνουν οτιδήποτε για να εκλεγεί στην ιστιοπλοία ο της μειοψηφίας- εκτός πραγματικότητας είναι να χαρακτηριστεί και αντιπολίτευσης.

''Ποιος είναι αυτός!... '', ρωτάνε οι νεοδημοκράτες άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης για τον άνθρωπο του Αυγενάκη. ''Δεν τον ξέρουμε, να πείσουμε το σωματείο της περιοχής μας να ψηφίσει κάποιον που δεν τον έχουμε ξανακούσει;''.

Δεν έχει ξαναγίνει. Ποτέ άλλοτε υφυπουργός δεν ξέπεσε τόσο χαμηλά. Να μην ενδιαφέρεται καν για τα καθήκοντα του, να αγνοεί επείγουσες ασχολίες και να τα δίνει όλα προκειμένου να μην εκλεγούν καραμπινάτοι νεοδημοκράτες του ''αντίθετου'' ψηφοδέλτιου, αρκεί ο ίδιος ο υφυπουργός να πετύχει μια προσωπική επιτυχία. Να κερδίσει ο δικός του υποψήφιος, ο οποίος αν τελικά εκλεγεί σύμβουλος θα ομαδοποιηθεί στην πλειοψηφία.

Πρωθυπουργός είναι ο Μητσοτάκης, στην ατζέντα του υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα να διαχειριστεί. Σύμφωνοι. Η περίπτωση, όμως, του Αυγενάκη είναι εξοργιστική. Κάποιος να τον μαζέψει, δεν πάει άλλο, και αυτός είναι ο πρωθυπουργός. Άι σιχτίρ, στο φινάλε. Που είμαστε; Ακόμα κι ένας φαιδρός Αυγενάκης νταηλήκι να χρησιμοποιεί το υπουργείο για να πουλάει μούρη, ότι είναι σε θέση να τοποθετεί… δημοκρατικά δικούς του ανθρώπους που δεν είναι δικοί του.
Στη φώτο, από τον γάμο του προκομμένου. Γυναίκα βρήκε ο Αυγενάκης, κανένα ομοσπονδιάρχη δικό του θα βρει;
Διαβαστε ακομα:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΧΑΜΕΝΗ ΛΑΜΨΗ, 1-3 ΚΑΙ… ΤΥΧΕΡΟΣ