ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΛΟΣ, ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ

 

Πως χαρακτηρίζεται ένα πρωτάθλημα του οποίου οι πρωταγωνιστές, οι ομάδες κορυφής δεν βλέπονται. Και είναι χαμηλής αγωνιστικής αξίας, και στα περισσότερα παιχνίδια βγάζουν μια… χαλαρότητα, μια νωθρότητα, μια πλαδαρότητα. Χθες, αυλαία της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος, με τη συμπλήρωση 26 αγωνιστικών, δυο ομάδες που ξεκίνησαν με στόχο τον τίτλο, έχασαν… άνετα από αντιπάλους βαθμολογικά κατώτερους τους. Λέμε για την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Γιατί οι δυο δικέφαλοι βρισκόντουσαν διαρκώς ψηλά στη βαθμολογία και διεκδικούσαν δικαιολογημένα την δεύτερη θέση; Επειδή ο προβληματικός ΠΑΟΚ και η προβληματική ΑΕΚ ήταν… καλύτεροι από άλλες ομάδες. Που σημαίνει πως το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι χαμηλό. Και δεν φταίει ο κορονοϊός.

Αποκριάτικο πρωτάθλημα. Αυτό ταιριάζει να πει κανείς σε διοργάνωση που απουσιάζει ο ανταγωνισμός και ο πρωταθλητής έχει εξασφαλίσει την κούπα από πολύ ενωρίς και πορεύτηκε στη μοναξιά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και είναι χειρότερη από το περασμένο πρωτάθλημα.

Θα ακολουθήσουν τα play-off με τις έξι πρώτες της βαθμολογίας και τα play-out με τις ομάδες στις θέσεις 7-14. Τι να πουν στον ποδοσφαιρόφιλο τα μπαράζ των οκτώ ομάδων, όταν δεν τραβάει το ενδιαφέρον η… μάχη των έξι πρώτων;

Τέλος πάντων, υπάρχει η ελπίδα με το όνομα Ζαγοράκης. Όλα θα αλλάξουν, μάλιστα όταν έγινε το θαύμα. Συμφώνησαν με τον… Αυγενάκη οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ. Μ’ αυτό το όνειρο θα κοιμόμαστε, ότι η άνοιξη θα έρθει με τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ. Το λένε και δεν ντρέπονται.

Διαβαστε ακομα:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΑΙΖΟΝ