Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ, ΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ

 

Τα βάζουμε κάτω τα πράγματα, ψυχρά και ρεαλιστικά. Εντελώς ωμά. Υπάρχουν δυο Ολυμπιακοί, ο γνωστός και παραδοσιακός, αυτός του ελληνικού πρωταθλήματος, και ο άλλος της Ευρώπης. Δεν είναι ένας ο Ολυμπιακός, και αντιληπτό ότι η κουβέντα δεν αφορά μόνο τον πρωταθλητή. Αφορά κάθε ΠΑΕ από το ελληνικό πρωτάθλημα που συμμετέχει στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Δεν υπάρχει κανένας ευρω- Ολυμπιακός αν τον ξεκόψεις από το πρωτάθλημα. Περισσότερο επηρεάζεται από το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός εκτός συνόρων, παρά αυτός επηρεάζει τον Ολυμπιακό της Ελλάδος. Να το τοποθετήσουμε διαφορετικά: Πέρασαν στο ντούκου, εντελώς, οι όποιες διεθνείς νίκες και διακρίσεις ντόπιων ΠΑΕ, ακόμα και της εθνικής ομάδας. Σαν να μη συνέβησαν ποτέ. Το πρωτάθλημα παραμένει σταθερά σε χαμηλό επίπεδο, ποιοτικά, οργανωτικά και επικοινωνιακά σε κοινωνικό επίπεδο. Μια διοργάνωση σταθερά να δυσφημείται από τα ίδια τα αφεντικά των ΠΑΕ που συνεχίζουν να απευθύνονται μόνο σε ακροατήριο αποβλακωμένων χούλιγκαν.

Ο Ολυμπιακός. Έχει τη χάρη να δίνει απόψε ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι, με φιρμάτη αντίπαλο. Την Άρσεναλ στο Λονδίνο (φώτο). Αυτό μετράει. Αδιάφορο αν θα προκριθεί! Όχι ακριβώς, αλλά το σπουδαίο είναι πως έχει την ευκαιρία να ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ, έστω και με τον αποκλεισμό του. Όλες οι ομάδες στη γη έχουν αποκλειστεί.

Πόντους και σεβασμό θα προσθέσει στο σήμα του ο Ολυμπιακός της Ευρώπης, αν πραγματοποιήσει καλή εμφάνιση. Αν αποδείξει ότι άξιζε να φτάσει μέχρι εδώ στο γιουρόπα.

Διαβαστε ακομα:

ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ