ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ… ΜΟΥΝΤΙΑΛ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΠΑΛΟΝΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ

 

Αύριο Πέμπτη βράδυ στις 9 και 45 η εθνική παίζει στην Ισπανία. Στο πρώτο παιχνίδι της προκριματικής φάσης για το μουντιάλ του 2022. Και επειδή είμαστε ελληνόπουλα, κακομαθημένα και αδιόρθωτα, πέφτουν οι ελπίδες της αρκούδας. Τι, δηλαδή; Από τότε που συστάθηκε το κράτος, μετά την επανάσταση των Ελλήνων, η ελπίδα ήταν πάντα παρούσα σε κάθε ξεκίνημα.

Γίνονται εκλογές, βγαίνει νέα κυβέρνηση, και την ευλογούν όλοι με ελπίδα και αισιοδοξία. Το ίδιο και στο ποδόσφαιρο. Με το που γίνεται η κλήρωση για το ευρώ, το μουντιάλ ή τα κύπελλα Ευρώπης με την συμμετοχή των ΠΑΕ, μαζί με τα μπαλάκια… κληρώνει και η ελπίδα. Όποιοι κι αν είναι οι αντίπαλοι.

Μια ομάδα προκρίνεται από τον όμιλο της Ελλάδος. Κι αυτή είναι η Ισπανία, το φαβορί χωρίς δεύτερη συζήτηση. Και ο δεύτερος του ομίλου θα χρειαστεί να δώσει μπαράζ για να πάει στα τελικά, που θα γίνουν το 2022 στο Κατάρ. Για να έχει τύχη η εθνική μας πρέπει πρώτα στον όμιλο να τερματίσει με περισσότερους βαθμούς από την ανώτερη και πιο έμπειρη και σοβαρή Σουηδία, και στη συνέχεια να αποκλείσει άλλη δεύτερη ομάδα από άλλο όμιλο.

Πρώτο ματς αύριο και… φύγαμε αφρενάριστοι για Κατάρ. Με πύραυλο θα πάμε στα τελικά, όχι με τραίνο και με μισοφουσκωμένο αερόστατο. Υπ’ όψιν ότι η ανανεωμένη Ισπανία τον περασμένο Νοέμβριο κέρδισε την Γερμανία με 6-0 (φώτο). Στον όμιλο, εκτός της Ισπανίας και της Σουηδίας, είναι επίσης το Κόσοβο και η Γεωργία.

Διαβαστε ακομα:

ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΓΑΜΟ, ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΥΡΝΑΡΙΑ