ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑ ΣΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΨΑΧΝΕΙ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

 
Λάκης Παπαθανασίου (φώτο). Πασίγνωστος στην πιάτσα ο πατέρας του μεγάλου πρωταθλητή της ιστιοπλοίας Αιμίλιου Παπαθανασίου. Για ποιο λόγο πασίγνωστος; Τα τελευταία 40 χρόνια δίνει ρεσιτάλ στις εκλογές της ομοσπονδίας. Βγάζει περίπατο τη διοίκηση που θέλει αυτός και δεν μπερδεύεται διοικητικά! Ακόμα κι όταν αποφασίζει να εκλεγεί ο... ίδιος στο συμβούλιο, η παρουσία του είναι μάλλον τυπική.
Ανεπανάληπτο. Ο Λάκης Παπαθανασίου όποτε εκλέγεται, μετά από κάποιο διάστημα... παραιτείται πρόωρα. Δυο είναι τα ερωτήματα στην περίπτωση Παπαθανασίου: 
- Γιατί μαγειρεύει τις εκλογές και αφήνει εντελώς ανεξάρτητη την εκλεγμένη διοίκηση στην ιστοπλοία που πάντα αυτός... εξέλεξε; 
- Ποιο είναι το μυστικό της εκλογικής επιτυχίας του Λάκη, ο οποίος κατά γενική αναγνώριση είναι... άχαστος.
 
Παρανοϊκός γάβρος και νεοδημοκράτης από κούνια ο Παπαθανασίου, οργανωμένος στο κόμμα τα φοιτητικά του χρόνια, εκεί έδειξε τα προσόντα του στο παρασκήνιο. Αποφεύγουμε να αναφερθούμε στη σχέση ζωής του Παπαθανασίου με την ιστιοπλοία, από τότε που το άθλημα, όπως η ιππασία, θεωρούνταν ... βασιλικά, διότι θα πρέπει να πούμε πολλά.
Μεταξύ σοβαρού κι αστείου είπαν του 80χρονου Παπαθανασίου ότι τον ψάχνει ο Αυγενάκης για να σιγουρέψει τη νίκη του στις εκλογές της ΕΠΟ. Τα έδωσε όλα ο υφυπουργός της πλάκας και του ελάτε να γελάσουμε, προκειμένου να κερδίσει ο δικός του τις εκλογές στην ιστιοπλοία, και τελικά οι ψήφοι των άλλων δυο ''παρατάξεων'' στη σούμα υπολείπονται του ψηφοδελτίου που ευλόγησε ο Παπαθανασίου.
''Ποιος είναι ο Αυγενάκης για να τον βοηθήσω στην ΕΠΟ; Κομματικά είναι πιο χαμηλά από μένα... '' Κάπως έτσι σχολίασε ο Λάκης την πρόταση Αυγενάκη.
Διαβαστε ακομα:

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ