ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ;

 

Τρία χρόνια είναι στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνς και όλοι είναι ευχαριστημένοι μαζί του. Όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι, από τον μεγαλομέτοχο, τα στελέχη της ΠΑΕ, τους δημοσιογράφους και την εξέδρα. Όλο, δηλαδή, το ''σύστημα'' του Ολυμπιακού. Μιλάει το συμφέρον και ο οπαδισμός. Με τον Πορτογάλο πάμε καλά, άρα να μη φύγει απ’ την ομάδα.

Χάνει το πρωτάθλημα στην πρώτη του σαιζόν στον Ολυμπιακό και παραμένει στον πάγκο. Ήταν η πρώτη απώλεια του Μαρινάκη. Θα του δείξουν την πόρτα τώρα που πήρε ήδη τα άλλα δυο πρωταθλήματα; Όχι, βέβαια. Τι, όμως, να σκέπτεται ο ίδιος ο Μαρτίνς. Οι φιλοδοξίες του σταματούν στον Ολυμπιακό, δηλαδή σε μια ελληνική ομάδα; Στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να μιλήσουμε πιο επαγγελματικά.

Αμυντικό χαφάκι ήταν ο Πέδρο Μαρτίνς (φώτο) και ξεκίνησε την προπονητική από το 2004, ως βοηθός στην Σέτουμπαλ, μετά στην Πόρτο και την Μπελενένσες. Από το 2006 έκατσε πρώτος προπονητής σε έξι ομάδες, όλες στην πατρίδα του, την Πορτογαλία. Για πρώτη φορά ο γεννηθείς καλοκαίρι του 1970 Μαρτίνς ξενητεύθηκε τον Απρίλιο του 2018, όταν δέχθηκε την πρόταση από τον Ολυμπιακό.

Καλό, πολύ καλό, το ιδεώδες για μια ΠΑΕ να έχει μόνιμο προπονητή. Όχι να αλλάζει κάθε χρόνο, ακόμα και πιο σύντομα. Όσο παραμένει στην ίδια ομάδα ο προπονητής τόσο περισσότερο λειτουργεί δημιουργικά και μπολιάζει τα αποδυτήρια με την προσωπικότητα του- αν πράγματι είναι μέγεθος προπονητικό ικανό να μεταδώσει, να επηρεάσει τόσο ποδοσφαιριστές, όσο και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.

Διαβαστε ακομα:

ΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΕΚΛΕΚΤΟ ΤΟΝ ΖΑΓΟΡΑΚΗ ΛΕΝΕ… ΑΛΛΑΓΗ