ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ Η ΒΕΛΟΝΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 
Σήμερα είναι 7 Απριλίου. Ποίου έτους; Εδώ σε θέλω. Αν πεις ότι είμαστε στο 1990 ή το 2004 έχασες τη μοσχαρίσια μπριτζόλα κι ένα κιλό γιοματάρι και να καταλαβαίνει το μέσα σου και το πνεύμα σου τι είναι κρασί. Στην Ελλάδα, ρε, δεν περπατάει τίποτα. Όπως στο λέω. Έχουμε καταργήσει το χρόνο. Ναι, σήμερα είμαστε πράγματι στο 2021, αλλά σα να βρισκόμαστε στο 1966 και στο 1996. Όπως το λέω.

Μου 'πεσε στα χέρια μια εφημερίδα του 1989, με ημερομηνία 7 Απριλίου. Φοβερά πράγματα. Λες και είμαστε σαν και τότε, τρεις δεκαετίες και βάλε πριν. Ξεκάθαρο, ότι δεν εξελιχθήκαμε, δεν προχωρήσαμε σε κάτι άλλο, κάτι καλύτερο. Έστω σε λεπτομέρειες, ρε, όχι στα χοντρά.

Φοβερά πράγματα. Καταραστήκαμε παραμύθι φούρναρης τη χούντα. Καταδικάσαμε τον καραμανλισμό. Μας απογοήτευσε και ο Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ. Όλοι οι υπουργοί αθλητισμού έδωσαν αγώνα για την... εξυγίανση και, τελικά, πιάσαμε τις κάλτσες μας. Διαβάζεις, λοιπόν, τα νέα του 1989 και σου μοιάζουν σημερινά. Σα να συμβαίνουν στις μέρες μας, στα χρόνια μας. 

Ιδού, η επικαιρότητα του 1989, πριν 32 (!) χρόνια, σα σήμερα 7 Απριλίου, την τρώς στη μάπα φρέσκια και ζουμερή, αλλά με άλλα πρόσωπα στην πασαρέλα:.

 

* Ο Νίκος Βεζυρτζής για λογαριασμό του μεγαλομέτοχου Γιάννη Δεδέογλου ψάχνει αγοραστή για τον ΠΑΟΚ.

* «Δεν κατεβαίνω να παίξω αν δεν πληρωθώ... » απειλεί τη διοίκηση της ομάδας του, του Πανιωνίου, ο Θωμάς Μαύρος, ο οποίος για να επιστρέψει στις προπονήσεις ζητάει να του δώσουν τις δύο χρωστούμενες δόσεις.

* Κατασχετήριο έφθασε στην ΑΕΚ, την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, ύψους 75.452.190 δραχμών, μαζί με 15 δικαστικές αποφάσεις οφειλόμενων ληξιπρόθεσμων πληρωμών. Η ΕΠΟ θα κρατήσει το ποσό από τα εισιτήρια στα παιχνίδια με Απόλλωνα και Ολυμπιακό.
* Δεν κατεβαίνει την Κυριακή να παίξει ο ΟΦΗ στο ματς με την Λάρισα επειδή ορίστηκε να γίνει στην Φιλαδέλφεια.

* Για πεντέμισυ ώρες τα έψελνε στους παίκτες του Ολυμπιακού ο πρόεδρός του Αργύρης Σαλιαρέλης.

* Μπινελίκια ρίχνει ο Γιώργος Βαρδινογιάννης στο προπονητή της εθνικής ομάδας Αντώνη Γεωργιάδη, που κράτησε στον πάγκο τον Σαραβάκο, με συνέπεια ο παίκτης να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στα δύο προσεχή ματς του Παναθηναϊκού.
Στη φώτο ο Γιώργος Βαρδινογιάννης (1936) ανάμεσα στους μακαρίτες Νίκο Κούρκουλο και Κώστα Τριβέλλα.

 Διαβαστε ακομα:

ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΟΧΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ