ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ

 

Πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ η 64χρονη κυρία Σακοράφα, κάποτε για εννέα μήνες κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον ακοντισμό, και μετά τον αθλητισμό δοσμένη ολοκληρωτικά στην πολιτική. Στις εκλογές της ομοσπονδίας του στίβου νικητής, όπως αναμενόταν είναι ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Σεβαστής, ο οποίος δεν ήταν υποψήφιος διότι κτυπημένος από τον κορωνοϊό, εδώ και μέρες αρκετές δίνει μάχη για τη ζωή του, στην εντατική του νοσοκομείου Σωτηρία.

Χαμένος πάλι σε εκλογική αναμέτρηση ο υφυπουργός αθλητισμού Αυγενάκης Ελευθέριος, που μπερδεύεται παντού και χάνει με όποιον υποστηρίζει. Επειδή, όμως, ο τύπος είναι η περιπτωσάρα, κανονικός Mr. Bean σε ρόλο  Mr. Bean, μετά από κάθε αποτυχία του να εκλέξει δικό του ομοσπονδιάρχη, το… πανηγυρίζει.

Στην πραγματικότητα οι εκλογές στις ομοσπονδίες είναι στημένες. Δημοκρατικά διεξάγονται, με την ελεύθερη βούληση των αντιπροσώπων των σωματείων, αλλά δεν παίζει καν η αξιοκρατία. Το καλό του αθλήματος. Δεν υπάρχουν αυτά. Επικρατεί ο πιο πονηρός, αυτός που έχει στο παντελόνι τους ψήφους διότι έχει πείσει τα περισσότερα σωματεία πως το συμφέρον τους είναι να τον προτιμήσουν.

Η κυρία Σακοράφα κέρδισε ως μπροστινή. Χάρη στο μηχανισμό του Σεβαστή, κάποτε δεκαθλητή, που εξελίχθηκε σε παράγοντα παλαιοκομματικού τύπου, με προίκα από το ΠΑΣΟΚ. Η Σακοράφα ήταν οργανωμένη στο ΚΚΕ, και μετά έκανε μεταγραφές στα λεγόμενα αριστερά κόμματα. Πρώτα στο ΠΑΣΟΚ και στον Σύριζα, και με τα δυο μαγαζιά είχε εκλεγεί βουλευτίνα. Είχε διεκδικήσει το Δήμο Αμαρουσίου, πριν σκάσει μύτη στην πιάτσα ο Πατούλης. Σήμερα η Σοφία Σακοράφα είναι βουλευτίς του κόμματος του Βαρουφάκη.

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΝΗΡΟΣ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΧΙΜΕΝΕΘ…