ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΖΗΜΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 

Έγινε έρευνα και κρατείται... μυστική. Όταν ο Ολυμπιακός κυριαρχεί αγωνιστικά, όταν παίρνει το ένα μετά το άλλο τα πρωταθλήματα, χάνει ''οπαδική ενέργεια'', να το πούμε έτσι. Όχι μόνο δεν αυτοβαπτίζονται στον ίδιο βαθμό περισσότεροι γάβροι, αλλά και μειώνεται ο οπαδικός ενθουσιασμός.

Εννέα χρόνια ο Ολυμπιακός δεν ήξερε τι είναι πρωτάθλημα. Το σήκωσαν το 1987 και το ξαναπήραν το 1997. Τα λεγόμενα ''πέτρινα χρόνια''. Ποτέ άλλοτε στην Ιστορία της η ομάδα δεν γνώρισε δεκαετία πείνας και στέρησης σε τίτλο πρωταθλήματος. Κι όμως, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε δίαιτα στο πρωτάθλημα, στο ίδιο διάστημα οι γάβροι αυξάνονταν, ενώ ο φανατισμός τους, και ο αντικρατισμός τους(!), βαρούσε κόκκινο.

Σήμερα ο Ολυμπιακός βγαίνει πρωταθλητής χωρίς αντίπαλο. Εκτός κι αν θεωρηθούν ανταγωνιστές οι ομάδες που μειονεκτούν με 20 και 30 βαθμούς διαφορά. Για τον αντικειμενικό παρατηρητή ο Ολυμπιακός έχει στην τσέπη και το πρωτάθλημα του 2023!

Έλα, όμως, ότι αυτή η απουσία αντιπάλων στο επίπεδο του Ολυμπιακού, αυτός ο γηπεδικός του μονόλογος, τον ευνουχίζει οπαδικά. Η σιγουριά της κυριαρχίας του Ολυμπιακού νεκρώνει τον μέσο οπαδό, τον απομακρύνει από την ομάδα, υπονομεύει τη μαχητικότητα του.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ