ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ

 

Παιχνίδι σε ποδοσφαιρικό γήπεδο χωρίς μαύρους δεν γίνεται. Και οι δυο ομάδες έχουν νέγρους στην ενδεκάδα και στον πάγκο. Καθεστώς πλέον σ’ όλη την Ευρώπη, σ’ όλα τα πρωταθλήματα, και της β΄ κατηγορίας και της γ΄ κατηγορίας. Ο λευκός θα σπουδάσει, και εκεί που πήγε το ποδόσφαιρο δεν συνδυάζονται πανεπιστήμιο και καριέρα επαγγελματική στη μπάλα.

Ύστερα είναι και το άλλο. Το μαυράκι έχει προσόντα φυσικά που δεν τα βρίσκεις στον άσπρο. Αν, λοιπόν, ο αφρικανός επιδέχεται την προσαρμογή της σκληρής προπόνησης και την υπακοή σε μάνατζερ, προπονητές, τότε τον περιμένουν συμβόλαια με αρκετά μηδενικά στο νούμερο.

Η Ρεάλ, η γνωστή βασίλισσα, κατεβαίνει να παίξει με χαφ τους τρεις πρίγκηπες Κασεμίρο, Μόντριτς και Κρος. Τους ακριβοπληρωμένους που έχουν φάει με φαλτσέτες και πριόνια όλα τα γήπεδα του κόσμου. Ο Καντέ της Τσέλσυ μόνος του, και σ’ ένα ρόλο εντελώς δικής του κοπής, πήρε τον έλεγχο του κέντρου και-  με κοψιά πρώην σκλάβου - ακύρωσε τους τρεις γαλαζοαίματους της βασίλισσας.  

Ενγκολό Καντέ, στα 30, και κακάσχημος. Γάλλος, λέει, επειδή έχει διαβατήριο γαλλικό. Από το Μαλί κατάγεται η σκούφια του. Μαλί, το πρώην γαλλικό Σουδάν, απέραντο σε έκταση, αλλά το ένα τρίτο είναι κομμάτι της ερήμου της Σαχάρας. Να κάτσουν στα Μαλί και στα Μπαλί να κάνουν τι τα αραπάκια που έχουν ψυχή αθλητική;

Μαύρος, αλλά τι μαύρος! Δεν φτάνει το χρώμα, δεν είναι εγγύηση, ότι το αραπάκι θα βγει. Θέλει και το επιστημονικό ψάξιμο. Το μάτι του ειδικού. Ο συγκεκριμένος δεν είναι της κατηγορίας που έκανε μπαμ από μακριά και πιτσιρικάς. Στη Γαλλία έπαιζε σε ομάδες Β΄ εθνικής. Τον μπάνισε ο σκάουτ της Λέστερ, τον πήρε η ομαδίτσα το 2015 και με τον Καντέ το 2016 βγήκε πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Τον αγοράζει επιτόπου η Τσέλσυ, αλλά ο Καντέ μόλις αυτή την τέταρτη του σαιζόν και στα 29 του έδειξε ποιος είναι αληθινά. Προχθές στο 1-1 με την Ρεάλ έβλεπες ένα τόξο αφρικάνικο να τρέχει αφρενάριστο με το τόπι μανταλωμένο στα πόδια.

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ