ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΧΓΕΙ ΤΗ ΣΑΚΟΥΛΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...

 

Ονόματα δεν λέμε, πρόεδρος επαρχιακής ΠΑΕ, μόνιμης για χρόνια πολλά στο πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής, την είχε πέσει από δίπλα στον Βαρδινογιάννη. Να γιατί βγήκε ο συκοφαντικός χαρακτηρισμός ''Βαρδινογιαννισμός'', που όμως δεν ήταν εκτός πραγματικότητας: Οι σχέσεις του Παναθηναϊκού με άλλες ομάδες. Άσχετα ότι δεν ήταν σχέσεις πονηρές.

Ο εν λόγω πρόεδρος της επαρχιακής ΠΑΕ με το που εξαγοράζει τον Ολυμπιακό ο Κοσκωτάς από τον Νταϊφά, την ίδια κιόλας μέρα κάνει… μεταγραφή! Κόβει τις όποιες παρτίδες του με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη και πιάνει επαφή με τον Γιώργο Κοσκωτά. ''Γιατί άλλαξες στρατόπεδο;'' τον ρώτησαν και ιδού η απάντηση του:

- Κάθε μικρή ομάδα για να έχει στον ήλιο μοίρα χρειάζεται την πλάτη μιας μεγάλης ομάδας.

Τι είπε ο άνθρωπος; Την μεγάλη αλήθεια είπε! Η οποία δυστυχώς ισχύει ακόμα… Μυστικό που το ξέρουν όλοι στην πιάτσα είναι ότι μεγάλη ομάδα, μάλλον ο πρόεδρος της είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης άλλης ΠΑΕ, κι όχι μικρής ομάδας.

Ο Αλέξης Κούγιας δεσμεύτηκε να αποκαλύψει μετά το Πάσχα, μάλιστα με ντοκουμέντα, ότι πουλήθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα σ’ άλλον, ο οποίος άλλος έχει σχέση με άλλη ΠΑΕ.
Σήμερα το πράμα δεν βρίσκεται στην εποχή του Βαρδινογιάννη και την παραρτηματοποίηση. Ο μεγαλομέτοχος ισχυρής ΠΑΕ που σήμερα κρύβεται στην απόκτηση άλλης ΠΑΕ δεν αποσκοπεί μόνο να την ελέγχει ως παράρτημα. Να έχει την εξασφάλα των έξι πόντων στα δυο παιχνίδια μαζί της και η αγορασμένη ΠΑΕ να είναι δύσκολος αντίπαλος στους ανταγωνιστές της μεγάλης ομάδας του μεγαλομετόχου.

Μια ακόμα ΠΑΕ στο συρτάρι ενός μεγαλομετόχου μεγάλης ΠΑΕ τον καθιστά ακόμα πιο ισχυρό στο power game στον μικρόκοσμο του ντόπιου πρωταθλήματος. Τα αφεντικά των μεγάλων ομάδων θέλουν να ελέγχουν τη σακούλα, και όσο περισσότερες ομάδες έχουν στο χέρι έτσι ή αλλοιώς, τόσο περισσότερο περνάει ο λόγος τους παρασκηνιακά.  

Διαβαστε ακομα:

Η ΑΕΚ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΗΣ