Ο ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ… ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

Τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα στην ποδοσφαιρική ιεραρχία. Και δεν υπάρχει η παραμικρή αμφισβήτηση, όταν το λόγο έχει η Ιστορία. Πρώτος είναι ο Ολυμπιακός διότι έχει κερδίσει περισσότερους τίτλους. Οι κούπες είναι το κριτήριο, τίποτα άλλο. Ο οπαδός ή ο δημοσιογράφος ας λέει ό,τι θέλει. Ότι η ομάδα του υπερέχει σε κόσμο, σε ιδεολογία, σε ηθική, σε ό,τι φαντάζεται προκειμένου να δικαιολογεί την ένταξη του σ’ αυτή ή την άλλη φανέλα.

Πρώτος ο Ολυμπιακός, δεύτερος ο Παναθηναϊκός, τρίτη η ΑΕΚ, τέταρτος ο ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η σειρά, μάλιστα με διαφορά τίτλων μεταξύ των τεσσάρων- μην τους πούμε και σωματοφύλακες, διότι μόνο την τιμή και την υπόληψη του ποδοσφαίρου δεν υπερασπίζονται οι τέσσερις ''μεγάλοι'' του ντόπιου ποδοσφαίρου.

Την τελευταία πενταετία, ο ΠΑΟΚ έχει καβαλήσει τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, με ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα Ελλάδος. Έναντι του άτιτλου Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ η οποία έχει ένα πρωτάθλημα κι ένα κύπελλο.

Απόψε Τετάρτη στις 7.30 μια ακόμα αναμέτρηση ΑΕΚ- ΠΑΟΚ. Μια ακόμα ευκαιρία του ΠΑΟΚ να επιβεβαιώσει ότι σήμερα αυτός είναι πρώτος πίσω από την πλάτη του Ολυμπιακού. Μια μόνο φορά κέρδισε η ΑΕΚ μετά το ιστορικό μπάσιμο του Ιβάν Σαββίδη στην Τούμπα και τη διακοπή του αγώνα, τον Μάρτιο του 2018. Οι νίκες του ΠΑΟΚ είναι στη σούμα επτά και οι ισοπαλίες πέντε. Σε 13 ματς η ΑΕΚ κέρδισε μια φορά κι έχασε επτά. Απολογισμός που δεν μασιέται, δεν καταπίνεται.

Διαβαστε ακομα:

NEYMAR JUNIOR, NOT LIONEL MESSI AND DIEGO MARADONA