ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ... ΙΣΟΠΑΛΟΙ

 

Για δεύτερη σερί σαιζόν ο ΠΑΟΚ παίρνει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Επιτυχία! Το απόλυτο, βέβαια, ήταν να κατακτήσει τον τίτλο, όμως το πλασάρισμα μπροστά από ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Άρη, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ σταθεροποιείται στην κορυφή. Καμιά σχέση με τον… ιστορικό ΠΑΟΚ που ως μεσαία, ποτέ ως δύναμη αξιόπιστη πρωταθλητισμού, βολόδερνε πότε στα ψηλά, πότε στα μεσαία στρώματα της βαθμολογίας.

Ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα σε μια πενταετία είναι ό,τι καλύτερο κατάφερε ο ΠΑΟΚ από της ιδρύσεως του. Να, γιατί έστω και η δεύτερη θέση αποτελεί πρόσημο. Και δεν έχει κλείσει ο λογαριασμός, αφού ο ΠΑΟΚ διεκδικεί το κύπελλο στον τελικό με αντίπαλο τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Μετά τις οκτώ αγωνιστικές στα play-off ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ισοβαθμούν με 17 πόντους. Η καλή πορεία του ΠΑΟΚ σ’ αυτά τα παιχνίδια διαβάθμισης τον βελτίωσε από την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος στην δεύτερη. Στην ειδική βαθμολογία των play-off η ΑΕΚ μάζεψε 10 πόντους έναντι 8 του Άρεως, 7 του Παναθηναϊκού και 5 του Αστέρα.

Αν λάβουμε υπ’ όψιν τα play-off, στοιχείο λογικό, όμως χωρίς... λογική ποδοσφαιρική, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, εν όψει τελικού, εμφανίζουν σήμερα μια ισοδυναμία, με τη συγκομιδή έκαστος των 17 βαθμών. Υπερέχει στα τέρματα ο Ολυμπιακός με 13-5 έναντι 11-6 του ΠΑΟΚ.

Στις άλλες ομάδες ο συντελεστής των γκολ: ΑΕΚ 11-15, Άρης 7-10, Παναθηναϊκός 10-11 και Αστέρας 7-12.   

Διαβαστε ακομα:

ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΤΟ… ΔΙΔΥΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ!