Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΟΤΥΧΗ

 

 

Για μια φορά ακόμα προέκυψε η έκπληξη στον ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου. Η ΠΑΕ αποφάσισε να μη συνεχίσει με τον πετυχημένο Πάμπλο Γκαρσία και να παραδώσει την τύχη της ομάδας στον επίσης πετυχημένο Ραζβάν Λουτσέσκου. Το ρίσκο! Και για τον ΠΑΟΚ και για τον Ρουμάνο.

Ασφαλώς είναι πετυχημένος ο Παύλος Γκαρσίας διότι μ’ αυτόν ο ΠΑΟΚ ξανασήκωσε το κύπελλο. Ο Ουρουγουανός για πρώτη φορά κάθισε σε πάγκο ομάδας επαγγελματικής κι όταν ανέλαβε στη μέση της σαιζόν ήταν σχεδόν αδύνατο να αρπάξει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Άρπαξε, όμως, το κύπελλο στον τελικό από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Η επιτυχία.

Τα κιτάπια της Ιστορίας λένε πως δεν διπλώνει το μεγάλο σουξέ τη δεύτερη φορά. Σε κάθε τομέα. Επιστρέφει ο πετυχημένος καλλιτέχνης ή ποδοσφαιριστής, πολιτικός ή προπονητής, αλλά δεν επαναλαμβάνεται η επιτυχία. Η αλήθεια των στατιστικών δεδομένων φρενάρουν την απόφαση ταλαντούχων και ικανών επαγγελματιών να… δοκιμάσουν το ρίσκο στο ίδιο πόστο, στον ίδιο ρόλο, και μια δεύτερη φορά. Πολλά τα παραδείγματα και στη δημοσιογραφία, και στην τηλεόραση.

Έκανε το μπαμ για πρώτη φορά. Σπάνια να γίνει δεύτερο μπαμ από τον ίδιο στην ίδια θέση. Ο ΠΑΟΚ με την επιλογή Λουτσέσκου στοχεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η δεύτερη θέση είναι αποτυχία. Την δεύτερη θέση την πήρε και με τον Γκαρσία.

Ο ΠΑΟΚ θα είναι ο μοναδικός ανταγωνιστής του Ολυμπιακού την προσεχή σαιζόν. Ο Άρης δεν έχει τέτοια κότσια. Η ΑΕΚ μετά την αποτυχία της επόμενο είναι να φιλοδοξεί να φτιάξει ομάδα για να κάνει αξιόπιστο πρωταθλητισμό κορυφής, όχι και να χτυπήσει πρωτιά. Ο Παναθηναϊκός είναι εκτός παιχνιδιού.
Στη φώτο, ο Λουτσέσκου με τον προπονητή του Ολυμπιακού Μαρτίνς.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ