ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ Τ.V ΤΟ ΣΤΕΜΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

 
Από την προσεχή Παρασκευή και για ένα μήνα η τηλεόραση στα επάνω της πάλι. Αρχίζουν τα ματς του Ευρώ 2020 που λόγω πανδημίας δεν έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Μεγάλη διοργάνωση, όμως δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι σίγουρα θα δούμε ματσάρες. Και δεν θα πέσουν καμπάνες στις ομάδες που δεν παίξουν... τηλεοπτικό ποδόσφαιρο.
Έτσι είναι. Ο βασιλιάς είναι η τηλεόραση, όχι η μπάλα. Το στέμμα το έχει φορέσει η τηλεόραση, Αυτή αποφασίζει, όχι το ποδόσφαιρο. Η τηλεόραση, δηλαδή τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ορίζουν πότε θα γίνουν οι αγώνες, ποια ώρα, όχι οι διοργανωτές, ούτε οι ομάδες. 
Η τηλεόραση είναι εκείνη που ανέβασε το ποδόσφαιρο και το έκανε πρώτο θέαμα στη γη. Δεν υποτιμούμε το ποδόσφαιρο. Ποτέ αυτό. Αν το ποδόσφαιρο δεν άρεσε, αν δεν μαγνήτιζε τον κόσμο, καμιά τηλεόραση δεν θα ανέβαζε τις θεαματικότητες της.
Τα διεθνή τηλεοπτικά δίχτυα την έχουν πέσει στο ποδόσφαιρο, και γενικά στις μεγάλες διεθνή αθλητικά events. Κανονικό εμπόριο. Με τους κανόνες των μπίζνες της ελεύθερης αγοράς. Βιομηχανία αθλητικού θεάματος.Θεμιτό. Και απαραίτητο. Το ποδόσφαιρο, όμως, όπως και ο αθλητισμός ανέβασαν τις μετοχές τους ως show με τα πακέτα από τα κανάλια. Οι μεγάλες ομάδες έγιναν πιο μεγάλες, διότι έκαναν συμβόλαια με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, με συνέπεια να φτάσει στα ύψη η αγοραστική αξία του προϊόντος. Του ποδοσφαιρικού θεάματος.
Διαβαστε ακομα:

ΓΙΟΒΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΝΣ