ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΤΑΛΕΝΤΑ, ΜΟΝΟ ΠΑΛΙΑ

 

Όταν πρωτομπήκα στη δουλειά θυμάμαι μια κουβέντα του Αριστείδη Καμάρα. Παραμονές του πρωταθλήματος ρωτήθηκε ο δικηγόρος και ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού τι έχει να πει. Κι αυτός σχολίασε: ‘’Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα παρουσιάζει κάτι καινούργιο, δεν μπορείς να γνωρίζεις τι είναι αυτό... Όσα χρόνια παίζω μπάλα όλο εμπλουτίζω τις εμπειρίες μου διότι κάθε φορά βιώνω κάτι ξεχωριστό, κάτι διαφορετικό... ‘’.

Αυτά τα λόγια του Άρη Καμάρα δεν φοριούνται σήμερα στο Ευρώ του 2021. Τι, αλήθεια, καινούργιο προβλέπεται να μας δείξει; Μήπως θα σκάσει μύτη άγνωστος ποδοσφαιριστής, μεγάλης κλάσεως, που δεν τον είχαμε επισημάνει; Δεν υπάρχει. Σπάνιο φαινόμενο πλέον να κάνει μπαμ σε μουντιάλ και σε ευρώ.

Το 1958 στο παγκόσμιο της Σουηδίας, τον Πελέ δεν τον γνώριζαν ούτε στη Βραζιλία. Το 1966 φώτισε το σύμπαν του ποδοσφαίρου ο Γερμανός Φρανς Μπέκενμπάουερ, ο μετέπειτα ‘’κάιζερ’’, ο αρχηγός της εθνικής ομάδας. Τότε, στα μουντιαλικά γήπεδα της Αγγλίας τον έμαθε ο κόσμος. Στο ευρωπαϊκό του 1968 εμφανίστηκε στη σάλα του πάρτυ ο Ιταλός Τζίτζι Ρίβα. ‘’Σας συστήνομαι και θέλετε, δεν θέλετε να με μάθετε’’ ήταν σα να έλεγε η παικτούρα της Κάλιαρι.

Άλλος ο κόσμος πριν κάποιες δεκαετίες. Εντελώς άλλος. Σήμερα χάρη της τεχνολογίας η επικοινωνία πληροφορεί και τι κάνει ο άλλος στην τουαλέτα. Δεν περιμένουν, λοιπόν, τα μμε και ο κόσμος να ανακαλύψουν το ταλέντο στα μεγάλα διεθνή τουρνουά. Στο προηγούμενο ευρωπαϊκό, το 2016, ελλείψει άλλου ‘’αποκάλυψη’’ βαπτίστηκε ο τότε  ... 29χρονος Γάλλος μαυρούκος Ντιμιτρί Παγιέτ (φώτο) που έμεινε στην Μαρσέιγ, γιατί καμιά μεγάλη ομάδα δεν τον καψουρεύτηκε. 

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!